Šport > Kolesarstvo
14289 ogledov

Pogačarju se ne piše nič dobrega: "Tokrat je še posebej težko"

tadej pogačar Profimedia
Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar ni upravičil visokih pričakovanj v vožnji na čas na EP v italijanskem Trentu.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je v vožnji na čas (22,4 km) na evropskem prvenstvu osvojil zanj skromno 12. mesto. Na koncu je bil 22-letnik s Klanca pri Komendi 1:21 minute počasnejši od evropskega prvaka Švicarja Stefana Künga. Srebro je pripadlo domačinu Filippu Ganni, bron pa Belgijcu Remcu Evenepoelu.

Tadej Pogačar EP Šport Pogi izgubil boj s specialisti

Pogačar, zmagovalec kronometra na letošnji dirki po Franciji (5. etapa), kjer je v nadaljevanju še drugič zapored deklasiral konkurenco v skupni razvrstitvi, je imel na dobrih 22 kilometrov dolgi trasi ogromno težav, saj se mu je pokvarila radijska zveza, kar je ob odličnih predstavah nekaterih specialistov v tej disciplini pripomoglo k padcu ritma, po katerem se ni več uspel pobrati.

Novo priložnost za odličje bo imel v nedeljo na cestni dirki (179,2 km) s 3765 višinskimi metri, kar mu je načeloma pisano na kožo, vendar so njegova pričakovanja nizka. "Sem daleč od prave forme," je za L'Equipe povedal slovenski kolesar.

"Dobro sem se pripravil, vendar sem že večkrat opazil, da imam po koncu poletnih počitnic težave. Morda zato, ker ničesar ne počnem, a letos je še posebej težko," je razkril zmagovalec Toura.

Tadej Pogačar Smola Šport Pogačarju se je zgodilo to, nato ni bil več konkurenčen

Poleg Pogačarja bo slovenski adut na cestni preizkušnji še Matej Mohorič, ki je trenutno v sijajni formi. Pogačar pravi, da si želi v nedeljo predvsem uživati. "Vedno uživam, kadar lahko zastopam svojo državo," je povedal član moštva UAE Team Emirates.

Glede pričakovanj na prihajajočem SP v Flandriji (19. - 26. september) pa je Pogačar dejal: "Osredotočen sem na kronometer, ker mi profil cestne dirke ne ustreza preveč. Moj glavni cilj v jesenskem delu sezono bodo italijanske klasike."

Komentarjev 6
  • miha.z 08:27 12.september 2021.

    Nihče ni celo leto v formi!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:09 12.september 2021.

    Ja, ko mamile popustejo, pa ni več konkurenčen, al kaj??

  • radovednica 17:14 11.september 2021.

    Ja, kdaj pa bo nekaj po okusu ali željah tega prevzetnega smrkavca?