Šport > Kolesarstvo
764 ogledov

Pogačar po zmagi: To je nora izkušnja ob vseh navijačih, ki so bili sijajni

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je bil navdušen po skupni zmagi na Giru in prihodu v Rim: "To je noro."

"Sem brez besed, ta trenutek je težko opisati. Izjemno je," je v prvem odzivu za organizatorje dejal Tadej Pogačar in se dotaknil še današnje etape, ko je skušal v sprintu pomagati Kolumbijcu Juanu Sebastianu Molanu: "Skušali smo biti v ospredju v zadnjih nekaj krogih, saj je bil zaključek zelo tehničen in razgiban. Z ekipo smo opravili odlično delo, a žal Molano ni imel dobrih nog. Vendar smo preostanek Gira opravili zelo dobro, ne moremo dobiti vsega."

V dobrih treh tednih je po italijanskih cestah spisal ogromno lepih trenutkov, a izpostaviti ni mogel nobenega: "Ne vem, veliko je lepih spominov, najbrž se jih bom zavedal šele čez čas in ugotovil, kateri je bil najlepši. V celoti pa je bil to izjemen Giro."

"Imeti rožnato majico je res nekaj posebnega. To je nora izkušnja ob vseh navijačih, ki so bili sijajni. Noro je," je bil nekoliko bolj redkobeseden rožnati slovenski as.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.