Šport > Kolesarstvo
2055 ogledov

Pogačar se vrača na 'kraj zločina': "Upam na podoben scenarij"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) v 12. etapi dirke po Franciji ni pridobil časa v primerjavi z Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Kolesarji na dirki po Franciji so pod streho spravili še eno zahtevno etapo. Na 169-kilometrski trasi od od Roanna do Belleville-en-Beaujolaisa se je po samostojnem napadu zmage veselil Ion Izagirre (Cofidis).

Pogačar Kaotična etapa Šport Pogačar in Vingegaard pazila predvsem drug na drugega

Glavnina, v kateri sta bila tudi najboljša kolesarja v skupnem seštevku, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), je ciljno črto prepeljala z dobrimi štirimi minutami zaostanka.

Oba favorita za končno zmago sta morala v prvi polovici etape nekajkrat pošteno pretegniti noge, medtem ko je zaključek minil v mirnejšem duhu.

Pogačar je bil v ciljnem sprintu glavnine na koncu drugi, vendar ni pridobil časa v primerjavi z vodilnim Vingegaardom.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Približno tako je bilo kot dva dni nazaj, a so bile danes moje noge boljše. Preživeli smo kar v redu in brez stresa do zaključka. Ritem je vmes popustil, francoske ekipe so sicer nekaj poskušale, nato pa še Ineos, da bi znižal prednost nevarnejših kolesarjev v ospredju. Ni bilo lahko," je za nacionalno televizijo dejal 24-letnik s Klanca pri Komendi.

V petek kolesarje čaka prva od treh gorskih etap do konca tedna. "Danes so bile noge dobre, upam, da bodo tudi jutri. Klanec (Grand Colombier, op. a.) naj bi mi ustrezal, prevozil sem ga že na Touru 2020 in sprintal na vrhu. Upam na podoben scenarij," je pred petkovim izzivom še povedal Pogačar.

Kolesarji bodo v petek prevozili zgolj 137,8 km, trasa pa jih bo popeljala od Chatillon-sur-Chalaronna do vrha ikonskega vzpona Grand Colombier (17,4 km/7,1 %).

Tadej Pogačar je leta 2020 dobil 15. etapo dirke po Franciji, potem ko je v zaključnem vzponu na Grand Colombier premagal Primoža Rogliča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.