Šport > Kolesarstvo
20403 ogledov

Veliki tekmec razkril Pogačarjevo šibko točko

Pogačar Epa
Po mnenju velikega tekmeca bo uspeh Tadeja Pogačarja na letošnji dirki po Italiji zavisel od zunanjih dejavnikov.

Tadej Pogačar (UEA Team Emirates) še naprej deluje nepremagljivo na letošnji dirki po Italiji, na kateri je doslej pobral tri etape in si v skupnem seštevku privozil 2:40 minute prednosti pred prvim zasledovalcem, Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe).

Slovenski kolesarski as je torkovo deseto preizkušnjo od Pompejev do gore Bocca della Selva v Kampaniji (142 km) prekolesaril v glavnini, ki je po nekoliko spremenljivem začetku ohranila popoln nadzor nad razpletom etape.

Jan Tratnik Giro Šport Tratnikov junaški pobeg se ni izšel, Pogačar preživel vse napade

"Glavnina je bila na začetku zelo nemirna. Vsi so želeli bežati, hkrati pa so različne skupine same sebe izničevale. Sledil je tisti pravi pobeg na prvem vzponu, ostali pa smo bili zadovoljni, da jih pustimo naprej," je po dirki komentiral Pogačar.

Pogačar | Avtor: Epa Epa

Na vrhu razvrstitve ni prišlo do sprememb. Pogačar je ciljno črto prečkal 3:14 minute za zmagovalcem kot 17. skupaj z glavnino in ima še naprej 2:40 minute prednosti Martinezom oziroma 2:58 pred Valižanom Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Čeprav Pogačar še naprej deluje nadvse suvereno, pa ima slovenski kolesar tudi šibko točko, je v svojem podkastu Watts Occuring pojasnil trenutno tretji najboljši kolesar na letošnjem Giru. Pogačar po mnenju britanskega zvezdnika precenjuje zmožnosti svojih pomočnikov, kar bi ga lahko v nadaljevanju drago stalo.

"Pogačarjeva Ahilova peta je dejstvo, da je tako močan in da si želi zmagovati," meni čan moštva INEOS Grenadiers. "Zdi se mi, da so tukaj preveč pod vplivom čustev. Vsi njegovi moštveni kolegi so povsem običajni kolesarji. Imeli bodo dober dan, a že naslednji ne bo več tako dober, medtem ko je Pogi ves čas odličen," je opozoril Thomas in se navezal na razplet zahtevne osme etape, v kateri se Pogačar ni nameraval potegovati za zmago, a so ga v nasprotno prepričali prav moštveni kolegi.

"Lahko bi popustili, če bi tako želeli, a ker so bili ubežniki blizu, so ohranjali razliko in na koncu šli na zmago. Zakaj je bilo tega treba? Fantje bi morali varčevati z močmi, saj prihajajo izredno pomembni dnevi. Prišli bodo trenutki, ko bodo potrebovali vsa razpoložljiva orožja oziroma ne zgolj Rafala Majke," je povedal Thomas in dodal: "Mislim, da na trenutke precenjujejo svoje sposobnosti. S tem ne želim biti nespoštljiv."

Richard Carapaz Ne bo branil zlata Šport Besni olimpijski prvak brez nastopa: zveza ima svoje favorite Pogačar Tehten razlog Šport Direktor Visme: "Hvaležni moramo biti Tadeju Pogačarju"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.