Šport > Kolesarstvo
9791 ogledov

Poraženi Evenepoel pojasnil, kaj je šlo narobe

Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel ni upravičil vloge favorita na odločilni etapi kolesarske dirke po Švici.

Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step) je bil kljub veliki konkurenci glavni favorit nedeljske vožnje na čas, s katero je padel zastor na 86. izvedbo kolesarske dirki po Švici.

Remco Evenepoel Dirka po Švici Šport Šok na kronometru, poraz Evenepoela

Kljub obetavnemu začetku je moral glavni osmoljenec letošnje dirke po Italiji, na kateri je odstopil zaradi okužbe s covidom-19, na koncu priznati premoč tokrat izjemno razpoloženemu Špancu Juanu Ayusu (UAE Team Emirates).

Rumeno majico vodilnega je s tretjim časom kronometra ubranil Danec Mattias Skjelmose (Trek–Segafredo), ki je s tem postal presenetljivi zmagovalec dirke.

"Trikrat sem bil drugi, enkrat prvi in na koncu tretji v skupnem seštevku. Treba je biti zadovoljen," je končni razplet pospremil Evenepoel. "V jutro sem se prebudil z veliko motivacije za zmago, toda moji tekmeci so bili tokrat zares močni," je poraz športno prenesel Belgijec.

Rumena majica je bila vsekakor dosegljiva, vendar sta tako Ayuso kot Skjelmose uprizorila odlično predstavo.

"Težko mi je bilo prehajati z visoke v nizko hitrost in obratno. Mučil sem se z iskanjem pravega ritma," je pojasnil Evenepoel. Na ravninskem delu mu je kazalo sijajno, na vzponu pa je oddal preveč sekund v primerjavi s konkurentoma.

"Preveč sem se zagnal v klanec. Bil sem prehiter. To mi je vzelo veliko moči," je povedal Belgijec in dodal, da že pogleduje proti prihajajočemu državnemu prvenstvu. "Veselim se dirkanja z Woutom van Aertom," je poudaril.

"Poletje bomo zapolnili z višinskimi pripravami na Val di Fassi, nato bom nastopil še na svetovnem prvenstvu (3. do 13. avgust, op. a.)" je napovedal Evenepoel. 

Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:13 19.junij 2023.

    Vsak izgovor je dober,pa če je še tako slab!!!