Šport > Kolesarstvo
520 ogledov

Roglič varno v glavnini, zaostanek za vodilnim se ni spremenil

Primož Roglič Profimedia
Zmagovalec tretje etape je postal Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) . V skupni razvrstitvi še naprej vodi Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Primož Roglič (Jumbo-Visma) za njim zaostaja 49 sekund.

Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec tretje etape na kolesarski dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. V ciljnem sprintu je ugnal Nemca Phila Bauhausa (Bahrain-Victorious) in Eritrejca Biniama Girmaya (Intermarche-Circus-Wanty). Slovenski as Primož Roglič je 216 km dolgo etapo od Follonice do Foligna končal v glavnini.

Ubežnikom tokrat sprinterske ekipe niso namenile daljšega obdobja izpostavljenosti pokroviteljem. Ujeli so jih je že 70 km pred ciljem in se nato v hitrem ritmu pomikali proti cilju.

Rogličeva ekipa je nato v zadnjih 15 km na zaradi vetra bolj izpostavljenih delih razbila glavnino na več delov, le malo kolesarjev pa je sprva lahko sledilo ritmu Jumbo-Visme. Sodelovanja med ubežniki je bilo kljub temu premalo, zaradi česar je prišlo do zaključnega sprinta.

V njem je po sijajnem sprinterskem vlaku delo ekipe Alpecin-Deceuninck dokončal Philipsen in slavil 24. zmago v karieri ter prvo po lanskem oktobru na dirki Pariz-Bourges.

"Vedno je lepo zmagati, še posebej po takšni ekipni predstavi. Zavedali smo se, da bi lahko v zadnjih 15 km pihal bočni veter. Jumbo-Visma je bila močna, ampak nekako nam je uspelo premostiti razliko. Na koncu smo bili vsi skupaj in pričakovano prišli do ciljnega sprinta," je po etapi dejal 25-letni Belgijec.

Primož Roglič Tirreno-Adriatico Šport Roglič vrhunsko opravil z vsemi pastmi zahrbtne druge etape Primož Roglič Tirreno–Adriatico Šport Roglič na prvi dirki sezone s precej smole

V skupnem seštevku še naprej vodi Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Drugi je Nemec Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe) z zaostankom 28 sekund, tretji pa Američan Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) s 30 sekundami zaostanka za italijanskim specialistom za vožnjo na čas.

Roglič je ohranil 49 sekund zaostanka za Ganno, medtem ko je drugi Slovenec Luka Mezgec (Jayco-AlUla) minuto in pol v zaostanku, a na Tirreno-Adriaticu opravlja vlogo pomočnika. Njegov kapetan Nizozemec Dylan Groenewegen je bil tokrat osmi.

V četrtek bo na sporedu prva zahtevnejša etapa z zaključnim vzponom. Kolesarje čaka 218 km dolga trasa od Greccia do Tortorete. Zadnji vzpon, ki ga bodo prepeljali štirikrat, je dolg 3,1 km s povprečnim naklonom sedem odstotkov.

"Cel dan je bilo precej vetrovno, predvsem proti koncu etape. S fanti smo poskusili nekaj narediti, tudi zato, da bi ostali na varnem in bili spredaj. Šli smo na polno, a ni uspelo. Gremo dalje. Razmere morda niso bile optimalne. A dokler nisi tam, tega ne veš. Nekatere odločitve moraš sprejeti prej. Pravega sodelovanja z vsemi pa ni bilo. Če bi dobro zakrožili, bi morali priti do cilja, a so nas polovili."

Primož Roglič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.