Šport > Kolesarstvo
4501 ogledov

Roglič "zmrznil" med dirko: "Z veseljem bi mu posodila toplo odejo s kavča"

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič na zadnji etapi dirke Pariz-Nica ni imel svojega dne, to je razlog.

Primož Roglič se je v zadnjo etapo dirke Pariz-Nica podal s šestega mesta in potihoma še upal na uvrstitev na zmagovalni oder, toda na zadnji etapi je v mrzlem in deževnem vremenu povsem popustil in dirko zaključil šele na devetem mestu. V osmi etapi sta mu namreč do živega prišla dež in mraz, med dirko je spremljevalna vozila zaprosil za dodatna oblačila, kar je dalo vedeti, da je Zasavec načet. 

V hladnih razmerah je izgubil stik z zasledovalno skupino do Ezeja 25 km pred ciljem, etapo pa sklenil kot 17. z zaostankom 4:04 minute.

"To je bilo tako boleče za gledati. Hudo mi je bilo za Rogliča in instinktivno sem mu želela dati svojo toplo odeja, s katero sem se pokrila na kavču to popoldne," je ena od njegovih privrženk zapisala na družbenem omrežju X. "Upam, da si bo privoščil toplo prho in da bo velik Lorin objem in objem otrok prinesel potrebno toploto in udobje. Hitro okrevanje," je dodala. 

"Zeblo me je ob tem, ko sem ga samo gledala," pa je zapisala druga uporabnica istega omrežja.

Dirko Pariz-Nica je dobila presenetljivega zmagovalca, mnogi so bili pred začetkom prepričani, da bosta za zmagoslavje obračunala prav Roglič in Remco Evenepoel, toda na koncu se je lovorike veselil Američan Matteo Jorgenson, sicer član nekdanje ekipe Primoža Rogliča, tj. Visma-Lease a Bike. Več o zadnji etapi dirke si lahko preberete tukaj.

Roglič: Vse je v nogah

"Kot sem že večkrat dejal, je to zame povsem novo okolje, nova ekipa, poleg tega pa se moje življenje ne bi spremenilo, če bi zmagal na Pariz-Nici. Moram si dati čas," je v eni od izjav po koncu preizkušnje, kot ga povzema spletni portal Cyclinguptodate, dejal Roglič.

"To je bila moja prva dirka in očitno potrebujem nekaj tekmovalnega ritma. Mislim, da je to vseeno dober temelj za naprej," je še dejal 34-letni Kisovčan, ki bo naslednjič dirkal po Baskiji med 1. in 6. aprilom.

"Zagotovo sem prišel sem z zmagovalno miselnostjo, v nasprotnem primeru me ne bi bilo. Vendar nam ni uspelo. Drugi cilj je bil intenzivno dirkati in to sem dobil. Ostal sem nasmejan, končal v enem kosu. Ta del je odkljukan, vse pa je v nogah," je še dodal slovenski as.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 03:02 11.marec 2024.

    Jbg, pogoji so bili isti za vse. Nekaj drugega bo krivo, kot le mrzlo vreme. Kaj, ve samo Rogla in vodstvo Bore. Zna biti, da ga že malo emšo jebe. S svojimi 34 leti je za cca 10 let starejši ...prikaži več od večine bajkerjev pred njim, le Kelderman je njegovih let. Mu želim vse dobro in da bi v svojo kariero vknjižil še najvišjo stopnico letos na Elizejskih poljanah, vendar se bojim, da je za to prepozno. Dobro so ga zajebali lani pri Jumbu. Medtem pa se Pogi ne pusti motiti in tekmecem ne da dihati.

  • atamama 18:01 10.marec 2024.

    Ne samo slab dan, slaba pripravljenost...