Šport > Kolesarstvo
139 ogledov

To tekmecem pred zahtevno etapo sporoča Pogačar

Tadej Pogačar Epa
Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je na pragu krstne skupne zmage na dirki po Italiji.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) odšteva dneve do nedeljskega slavja v Rimu. Še prej pa si želi postaviti piko na i sijajnim predstavam na dirki po Italiji pred številnimi slovenskimi navijači. Danes bo namreč v bližini njegove domovine na sporedu predzadnja etapa od Alpaga do Bassano del Grappe (184 km).

Gre za zelo zahtevno traso, ki bo v drugi polovici kolesarje dvakrat peljala prek slovitega klanca Monte Grappa (18,1 km/8,1 %). Po profilu, dolžini in naklonu gre za najtežji vzpon letošnjega Gira, odpeljati pa ga bodo morali tekmovalci kar dvakrat.

Pogačar Pogačar: Šport "Ko vidiš toliko Slovencev in znanih obrazov ..."

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa
Pogačarja ob tem veseli, da bo ob cesti znova ogromno slovenskih navijačev, ki so najavili prihod v okoli dve uri oddaljene kraje od državne meje.

"Videti toliko Slovencev in znanih obrazov tudi ob takem vremenu ti da veliko energije, motivacije in lažje odpelješ etapo," je dan prej po mirni etapi do Sappade v pogovoru za slovenske medije dejal Pogačar.

O današnjem "dvojnem" klancu pa je povedal: "Nikoli ga še nisem prevozil, ampak tudi če bi ga, se ne bo nič poznalo ali videlo, ker bo toliko navijačev. Navijači bodo tisti, ki nam bodo dali energijo in nas 'potiskali' navzgor."

"To je zadnja priložnost za nas 'klančarje', da se spet dokažemo. Zadnja etapa za nas, ko lahko zmagamo, nato namreč sledi le še Rim, zato je to treba izkoristiti," je tekmecem sporočil Pogi.

Zaradi bližine Slovenije je Pogačar že po sprinterski etapi v Padovi v četrtek napovedal "šov" v zadnji etapi, ki še lahko spremeni razmerja med najboljšimi. A Pogačarja bo težko kdo ogrozil, saj ima pred zasledovalci kar 7:42 minute prednosti.

V nedeljo bo za konec Gira le še parada šampionov v večnem mestu, kjer bodo Pogačarja okronali kot drugega zaporednega slovenskega zmagovalca Gira po Primožu Rogliču. Tudi njemu so v lanski predzadnji etapi v kronometru na Svete Višarje pripravili slovenski špalir do vrha omenjene gore.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.