Šport
22 ogledov

Komaj se je oblekla, nato pa zmagala

Mina Marković Facebook
Mina Markovič je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnosti v Mokpoju v Južni Koreji, prve od treh na azijski turneji. Nastop Markovičeve v polfinalu in finalu je bil zelo vprašljiv, saj je v noči pred odločilnim delom tekmovanja zbolela, dobila je povišano vročino, ki so jo spremljali trebušni krči.

"Ponoči sem zakuhala, dobila vročino in zvijalo me je v trebuhu, tako da sem se komaj oblekla, kaj šele kaj drugega. Niti najmanj se nisem počutila v redu, kaj šele, da bi lahko šla v smer. Ko sem prišla v cono, me je Roman (selektor Roman Krajnik; op. STA) vprašal, kako je, pa sem odgovorila, da ni dobro. A, ko sem se ogrevala v steni, je bilo okej. Potem pa pojdi še na steno, če je okej, je še dejal. In sem šla," je zdravstvene težave pred odločilnim delom tekme opisala žilava in vztrajna Mina Markovič.

"Sem res vesela, da sem dobro plezala skozi celotno tekmo in na koncu osvojila prvo zmago letos in še to na domači tekmi vodilne v svetovnem pokalu Južnokorejke Džain Kim. V kvalifikacijah in tekmah sem si privoščila nekaj butastih napak, kljub zdravstvenim težavam, saj mi je očitno predolgi let pustil posledice, sem se v steni res fenomenalno zbrala. Predvsem sem vesela in zadovoljna, da mi je uspelo dobiti prave občutke na steni in odplezati tako, kot je treba," je še dejala 26-letna Ptujčanka, ki zadnjih nekaj let živi v Ljubljani, trenira pa v Škofji Loki in na Verdu pod Krajnikovim nadzorom.

"Uživati v plezanju"

Markovičeva je po svetovnem prvenstvu v Španiji, na katerem je osvojila srebro v težavnosti in bron v kombinaciji, vrhunsko formo ohranila in jo prenesla še na svetovni pokal: "Definitivno so se stvari postavile na pravo mesto in vesela sem, da se je to zgodilo pred koncem sezone. Kot sem že rekla pred odhodom na azijsko turnejo, želim prvo polovico sezone zbrisati, saj stvari niso šle tako, kot bi morale, ne zaradi forme, ampak sem se jih narobe lotila. Na preostalih treh tekmah želim le še pokazati iz kakšnega testa sem, uživati v plezanju ter se veseliti vsake smeri. Res se nočem obremenjevati z rezultati, če pa ta pride in sem po dolgem času že spet na najvišji stopnički, je pa še toliko lepše," je povedala Markovičeva po 16 zmagi v svetovnem pokalu in prvi po zmagoslavju oktobra lani na tekmi v kitajskem Wujiangu, kjer bo konec prihodnjega tedna skušala to zmago ubraniti.

Selektor Roman Krajnik je pred odhodom v Azijo napovedal trikratne slovenske stopničke na eni od azijskih tekem: "Roman nas zelo dobro pozna s tem, ko je rekel, da pričakuje trikrat finale in trikrat stopničke na eni tekmi. Ni se zmotil, imamo še dve priložnosti, prepričana sem, da se lahko vrnemo nazaj domov tudi z uresničeno Romanovo napovedjo, ker nedvomno ve, kaj govori in česa smo sposobni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.