Šport
14 ogledov

"Koncentracija ostaja na ligi ABA"

Aleš Pipan Katarina Ponjavić
V moštvu Union Olimpije ob sinočnji prepričljivi zmagi proti Szolnoku (89:67) v 8. krogu EuroCupa v Stožicah praktično ni bilo slabega posameznika. Ljubljančani so od prve do zadnje minute nadzirali potek dogodkov na parketu.

"Z zmago smo potrdili klubski cilj, da se uvrstimo v drugi del tekmovanja. Prvi del tekme smo začeli v krču, nismo se sprostili ne v obrambi, kot tudi ne v napadu. Gostje so to izkoristili in držali korak z nami. V nadaljevanju smo stopili na plin, odigrali boljše v obrambi, prekinjali napade, nam je stekla tranzicijska igra, met v napadu in do zmage smo prišli zasluženo. Pričakovali smo mogoče celo težjo tekmo," je svoje občutke po zmagi predstavil trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki svoje varovance opozarja, da bo sobotna tekma proti istemu nasprotniku v okviru Lige ABA bistveno težja. 

"V garderobi sem povedal, da nas čaka v soboto še bolj pomembna tekma v Ligi ABA. Fantje morajo pozabiti današnjo tekmo in se osredotočiti na sobotno. Analizirali bomo današnjo tekmo in ugotoviti s čim nas lahko presenetijo v soboto. V Ligi ABA moramo sobotno tekmo odigrati z željo in angažiranostjo z današnje tretje in četrte četrtine ter iti odločno po novo zmago."

Razpoložena branilska vrsta

Sinoči je svoj razkošen talent predstavil tudi mladi hrvaški branilec Paolo Marinelli, ki je bil z 18 točkami ob izkušenemu Marku Marinoviću prvi strelec zmajev. "Ob odsotnosti poškodovanega Salina smo si preostali branilci razdelili breme v napadu. Madžari so odigrali zelo specifično obrambo, ki smo jo uspešno razbijali z meti od daleč. Menim, da nismo preveč forsirali trojke, temveč smo samo dobro izkoriščali prostor za odprte mete. Dobro smo prepoznavali situacijo na parketu in uspešno napadali nasprotnikov koš. Edini minus je bil slab obrambni skok, kar moramo popraviti pred sobotno tekmo, ki bo nedvomno bistveno bolj zahtevna. Madžari bodo veliko bolj agresivni in željni zmage, mi pa si spodrsljaja v domači dvorani ne smemo privoščiti."

Z napredovanjem izpolnili cilj

Ob potrjenem napredovanju v drugi krog EuroCupa si roke mane tudi direktor kluba Matevž Zupančič: "Z uvrstitvijo v drugi del tekmovanja v EuroCupu smo uresničili enega izmed klubskih ciljev, kar ni zanemarljiv rezultat. Pestile so nas številne poškodbe, a ekipa je kot kaže sestavljena dovolj homogeno in fantje so svojo vlogo opravili odlično. Ne glede na to, v EuroCupu še nismo rekli zadnje besede. Spuščamo se v boj za 3. mesto v skupini D, ki nam prinaša lažje nasprotnike v nadaljevanju. Čestitke igralcem in strokovnemu štabu za doseženo. Vsekakor naša koncentracija ostaja na Ligi ABA, kjer si spodrsljajev nikakor ne želimo. Že v soboto nas s Szolnokom čaka povsem drugačna tekma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.