Šport
7 ogledov

Zmaji z zmago do napredovanja

Sport 22.01.2014 Paolo Marinelli, kosarka, evropski pokal, Union Olimpija - Banv Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. kolu EuroCupa prišli do pete zmage in si dokončno zagotovili preboj v naslednji krog tekmovanja.

Ljubljančani so bili tokrat na domačem parketu boljši od Szolnokija. Madžari so se s četo Aleša Pipana enakovredno kosali 12 minut do rezultata 29:29, a so jim nato zmaji do konca prvega polčasa dovolili le še dve točki, sami pa so jih v zadnjih osmih minutah druge četrtine dosegli kar 22. Odločilno je voz v pravo smer potegnil Paolo Marinelli z dvema zaporednima zadetima trojkama, ko so je Olimpija oddaljila na 39:29.

Gostitelji so ob glavnem odmoru že vodili z 51:31, v nadaljevanju pa so le še mirno nadzirali potej dvoboja. Marinelli in Marko Marinović sta k zmagi prispevala po 18 točk. Madžari bodo konec tedna v Ljubljani gostovali tudi v ABA ligi.

"Vedeli smo, da so lahko Madžari zelo neugodni z natančnimi meti iz razdalje. V prvi četrtini so držali korak z nami, nato pa smo zaigrali hitrejše in jih z dobro obrambo zaustavili. Prišli smo do lahke zmage, a nas v soboto čaka nova naloga. Moramo se dobro spočiti in brez popuščanja odigrati v podobnem slogu. Vesel sem, da lahko spet pomagam ekipi in upam, da v nadaljevanju sezone ne bom imel več težav," je dejal kapetan Ljubljančanov Dino Murić, ki je ob povratku po poškodbi dobil na voljo nekaj minut. Prvič v tej sezoni je zaigral tudi Jaka Brodnik.

EuroCup, 8. kolo:

Union Olimpija : Szolnoki 89:67 (25:23, 51:31, 67:50)
Marinelli 18, Marinović 18, Omić 13, Hrovat 12; Gipson 14, Wittmann 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.