Šport
25 ogledov

Pipan: "Himki je prvi favorit EuroCupa"

Aleš Pipan Saša Despot
Po odličnem startu v sezono košarkarje Uniona Olimpije v sredo čaka nekoliko nenavadna izkušnja. Tekmo drugega kroga evropskega pokala proti ruskemu Himkiju bodo igrali pred prazno dvorano Stožice.

To je posledica incidenta, ki si ga je lani ob zaključku evropske sezone privoščil slovenski glasbenik Zoran Predin. Nezadovoljen s sojenjem je na igrišču fizično napadel sodniško trojko. S pravim boksarskim udarcem je enega celo zadel, vendar ga na srečo ni poškodoval. Vodstvo tekmovanja je Predinu dosmrtno prepovedalo obiskovanje tekem pod okriljem Uleb, klubu je naložilo plačilo globe v višini 30.000 evrov, ekipi pa tri tekme pred praznimi tribunami.

Direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič je v nadaljnjih pogovorih z vodstvom tekmovanja dosegel, da je kazen omiljena na zgolj eno tekmo pred zaprto dvorano, ostali dve sankciji pa sta ostali nespremenjeni. Klub zaenkrat denarne kazni še ni plačal, saj se z udeleženci ni dogovoril o razdelitvi. Zupančič meni, da je najbolj pravično, da tretjino kazni poravna klub, drugo tretjino varnostna služba, ki ni dovolj dobro poskrbela za varovanje službenih oseb, en del pa glasbenik sam. Tako bodo v sredo ob 18. uri vrata Stožic zaprta, vstop v dvorano pa bo dovoljen zgolj uradnim osebam in akreditiranim predstavnikom medijev.

Brez publike v nepravem trenutku

Za Union Olimpijo tekma pred praznimi tribunami prihaja ob nepravem času, saj so dobre igre varovancev Aleša Pipana znova dvignile apetit ljubiteljem košarke v prestolnici. Na zadnji tekmi lige ABA proti Partizanu se je na primer na tribunah zbralo skoraj 5000 gledalcev.

Ljubljančani so v dosedanjih šestih uradnih tekmah v novi sezoni zabeležili štiri zmage. Izgubili so le uvodni test v slovenskem superpokalu proti Krki ter na gostovanju pri prvem favoritu lige ABA Crveni zvezdi. Tudi tekmovanje v evropskem pokalu so začeli z zmago proti Bešiktašu v Carigradu.

Himki doseže 13 trojk na tekmo

V ljubljanskem taboru se zavedajo, da bo Himki verjetno najtežja preizkušnja do sedaj. Rusi imajo namreč spoštovanja vredno ekipo, ki je že lani sejala strah in trepet v EuroCupu (zabeležila je 15 zaporednih zmag), s prihodom Tyresa Ricea, najkoristnejšega igralca zadnjega zaključnega turnirja Evrolige, ki je Maccabi skoraj sam pripeljal do evropskega naslova, pa so njihove ambicije še višje.

"Himki je zame prvi favorit skupine in tudi evropskega pokala. Ima izkušeno in raznovrstno ekipo, ki v povprečju doseže 13 trojk na tekmo. Zato bo naša glavna naloga omejiti učinek gostov za tri točke in paziti, da se njihovi glavni igralci ne razigrajo," pravi trener Aleš Pipan.

"Imamo dobro kombinacijo mladih in izkušenih igralcev, zato smo se dobro ujeli. Pred nami je najtežja tekma do tega trenutka. Khimki ima evroligaški nabor igralcev in tudi najkoristnejšega igralca lanskoletnega finala Evrolige. Pred nami je zelo težka naloga. Koncentracija mora biti na visokem nivoju skozi celotno tekmo," je dodal Mirza Begić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.