Šport
13 ogledov

Vujošević: "Olimpija je v vlogi favorita"

Aleš Pipan Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
Po pomembni zmagi na evropskem gostovanju pri Bešiktašu čaka popoldne (17.00) košarkarje Union Olimpije v domačih Stožicah zahteven zalogaj v regionalni ligi. Trener Partizana Duško Vujošević predaja vlogo favorita v roke Ljubljančanov.

Ljubljančani so letošnjo sezono v regionalnem tekmovanju odprli z zmagama proti Ciboni in Cedeviti, prejšnji teden pa so klonili na gostovanju pri Crveni zvezdi. Danes jih čaka še obračun z drugim beograjskim velikanom, ki ga trener Union Olimpije Aleš Pipan kljub slabšim rezultatom v uvodnih tekmah neizmerno spoštuje. 

"Partizan je po slabem začetku sezone zagotovo motiviran, da svoje rezultate izboljša. Čaka nas težka tekma. Dobro poznamo nasprotnika, a se ga ne bojimo. Partizan je podobno kot mi zamenjal lepo število igralcev pred sezono. Nekateri pomembni igralci so jih zapustili, a vseeno gre še vedno za kvalitetno ekipo. Partizan je vedno nevarna ekipa, ki tradicionalno dobro igra v Stožicah.

Dober skok in sproščen napad

Trener ljubljanskega moštva tudi tokrat ne bo mogel računati na poškodovanega kapetana Dina Murića, za zmago proti črno–belim pa bo moral preostanek zasedbe prikazati kakovostno predstavo: "Na tekmi moramo kontrolirati skok, ki je eden boljših elementov igre Partizana. Agresivno moramo odigrati na njihovih strelcih z razdalje, hkrati pa pristopiti sproščeno v napadu, saj igramo pred domačo publiko. Želim videti sproščeno igro v napadu, a hkrati več koncentracije in kontrole kot na prejšnjih tekmah."

"Ljubljančani so v tekmovalni formi"

Trener Partizana Duško Vujošević tokrat še ne bo mogel poslati na parket nove okrepitve Milana Mačvana. Glede na slabo formo njegove zasedbe ne preseneča, da je bil pred potjo v slovensko prestolnico dokaj pesimistično razpoložen: "Union Olimpija je s prihodom Nikolova, Marinovića in Begića sestavila zelo kakovostno moštvo, ki je že v tekmovalni formi. To so pokazali tudi z rezultati v ligi ABA in Evropskem pokalu. Po superpokalnem porazu s Krko je Olimpija dvignila formo, še posebej pa jih krasi kolektivna igra, ki še dodatno oplemeniti kakovost igralskega kadra."

Po Vujoševićevih besedah je Pipanova zasedba pred svojimi navijači v veliki prednosti: "Olimpija je na domačem parketu proti Partizanu vedno favorit in tako je tudi tokrat. Imamo ogromno problemov z našo igro, ki mora biti na bistveno višjem nivoju kot na zadnjih tekmah. Upam, da bodo fantje prikazali svoj trenutni maksimum."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.