Šport
24 ogledov

Konec ere Federer – Nadal? Ne še!

Federer se ne predaja. Optimistično zre v nadaljevanje sezone 2011. (Foto: Reute Žurnal24 main
Rafael Nadal je OP Avstralije poškodovan končal v četrtfinalu, Roger Federer je v polfinalu klonil proti Novaku Djokoviću. Je to konec ere Federer – Nadal? "O tem raje čez šest mesecev!"
Za naslednjih 15 ali koliko turnirjev sem zelo optimističen.
Roger Federer

21 od zadnjih 23 turnirjev za grand slam sta dobila Roger Federer ali Rafael Nadal. Letošnjega v Melbournu ne bo nihče od njiju. Španca je v četrtfinalu ustavila poškodba, Švicar je v polfinalu s 6:7, 5:7 in 4:6 klonil proti Novaku Djokoviću. Je to konec ere Federer Nadal, se je glasilo vprašanje, ki ga Roger ni bil najbolj vesel. "No, tako lahko rečemo na hitro. O tem bomo raje govorili čez šest mesecev," je odvrnil Federer, ki od nedelje naprej prvič po letu 2003 ne bo aktualni zmagovalec niti enega od štirih grand slamov. "Ta poraz je res spodrsljaj, a se vseeno počutim dobro. Zadovoljen sem s svojo igro. Za naslednjih 15 ali koliko turnirjev sem zelo optimističen."

In kaj na tezo o koncu ere Federer Nadal pravi Djoković? "Mislim, da je dobro za šport, da lahko več igralcev premaga Federerja in Nadala. Proti njima je vselej težko igrati, še posebej na velikih turnirjih, kjer igrata svoj najboljši tenis. Zdaj se to počasi spreminja, kar je dobro za šport. Je pa še malo prezgodaj, da bi kar rekli, da je konec njune ere. Roger je zelo motiviran, da se vrne na prvo mesto lestvice ATP in igra zelo dobro. Tokrat sem sam igral malo bolje, a on je še vedno v vrhunski formi. Na drugi strani pa je Nadal v zadnjem času dominiral. Še vedno smo za njima. Težko rečemo, da že prihaja nova doba."

OP ZDA 2009 (Juan Martin del Potro) in OP Avstralije 2008 (Novak Djoković). To sta edini dve zmagi na zadnjih 23 grand slamih, ki jih nista dosegla Rafael Nadal ali Roger Federer.

Novak Djoković zdaj čaka svojega nasprotnika za nedeljski veliki finale – v drugem polfinalu bosta v petek igrala Andy Murray in David Ferrer. Za favorita velja Škot, a Nadal stavi na svojega rojaka in krvnika Ferrera. Kogarkoli bo priljubljeni Nole dobil, sam verjame v svojo zmago. "Vedel sem, da bosta ta dva tedna najpomembnejša v sezoni. Tukaj si želim igrati svoj najboljši tenis. Formo sem stopnjeval prav za ta turnir in izplačalo se je." Djoković še pravi, da je fizično močnejši, kot je bil pred dvema letoma, ko je v finalu Melbourna premagal Jo-Wilfrieda Tsongaja. Je torej čas za njegovo drugo zmago na turnirjih za grand slam?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.