Šport
15 ogledov

Konec tudi za Cancellaro

Fabian Cancellara EPA
Ob prvem dnevu odmora na Dirki po Franciji se je za odstop odločil tudi Fabian Cancellara.

Tako kot velika favorita za skupno zmago na Touru Alberto Contador in Chris Froome ter Mark Cavendish in Andy Schleck na cilj tokratne izvedbe Dirke po Franciji ne bo prišel tudi Fabian Cancellara, za razliko od omenjene četverice pa ga k odstopu ni prisilil padec. Švicar se je namreč odločil, da se ne bo spopadel s klanci v Pirenejih in Alpah, ampak se bo raje v miru pripravljal na septembersko svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Španija.

"Odpotoval bom domov in si vzel nekaj časa za počitek. Sezona je zame že zelo dolga. Na raznih tekmovanjih sem prebil že 59 dni, pred koncem sezone pa je pred mano še en velik cilj - svetovno prvenstvo. Nobena skrivnost ni, da si takrat želim nastopiti v najboljši formi. Zato je tako pomembno, da se spočijem," je ob koncu svojega Toura dejal Cancellara.
 
Jutri bo po dnevu omora sicer na sporedu 11. etapa pred katero v skupni razvrstitvi vodi Italijan Vincenzo Nibali (Astana), ki si je pred drugouvrščenim Avstralcem Richiejem Portejem (Sky) že prikolesaril 2 minuti in 23 sekund prednosti, tretji je Španec Alejandro Valverde (Movistar), ki zaostaja še za 24 sekund več.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.