Šport
48 ogledov

Dvojni zlom za Frooma

Chris Froome EPA
Branilec lanskega naslova na Dirki po Franciji Chris Froome ima zlomljene kosti v levem zapestju in na desni roki.

Chris Froome je tudi pred tokratno izvedbo Toura veljal za velikega favorita, a so mu branjenje rumene majice preprečili trije padci, ki jih je doživel v četrti in šesti etapi. "Pregledi so bili opravljeni, potrjeni so zlomi v levem zapestju in na desni roki," je po twitterju sporočil britanski kolesar.

Devetindvahsetletni član ekipe Sky je prve preglede opravil že po padcu na četrti etapi, a so mu zdravniki takrat dovolili, da nadaljuje s Tourom. Manj sreče je imel na šesti etapi, ko je na mokrem cestišču padel še dvakrat ter nato odstopil. Ob odstopu je bil Froome sedmi skupno, le dve sekundi pa je zaostajal za Italijanom Vincenzom Nibalijem. Ta je v vodstvu tudi pred današnjo osmo etapo.

Že v prvi etapi se je sicer po padcu v sprintu moral posloviti Mark Cavendish, od Britancev, ki so zabeležili zadnji dve skupni zmagi na Touru, leta 2012 je bil najboljši Bradley Wiggins, pa sta tako v kolesarski karavani ostala le še Geraint Thomas in Simon Yates.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.