Šport
15 ogledov

Za mišjo dlako

Tour de France EPA
Italijanski kolesar Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step) je zmagovalec sedme etape dirke po Franciji. V sprintu je le za las ugnal Slovaka Petra Sagana.

Trentin je Saganu prizadejal boleč poraz, Slovak je v ciljnem sprintu, kljub temu, da je v zadnjih kilometrih uspešno bežal, moral premoč tekmecu priznati le za poldrugi centimeter.

 

"Šele po fotofinišu sem videl, da sem zmagal, moja prednost je bila centimeter in pol. Do ciljne črte je bila dirka res stresna. Nisem videl, kdo je skrbel za tempo na vzponih, držal sem le svoj položaj in se na koncu zavihtel na vrh. Za to zmago sem porabil veliko energije, a zame je zmaga izrednega pomena," je po prihodu v cilj dejal Trentin, ki si je v zadnjih dveh letih prikolesaril že drugo etapno zmago na Touru.

Na tokratni etapi v ciljnem sprintu prvič niso slavili nemški kolesarji, potem ko sta bila v preteklih dneh uspešna Marcel Kittel, ki je zmagal kar na treh etapah, ter Andre Greipel. Kolesarji so danes v zadnjih petih kilometrih opravili z dvema vzponoma četrte kategorije, ki so tudi nekoliko razredčili glavnino.

 

Od obeh Slovencev je bil danes boljši Simon Špilak (Katjuša) na 108. mestu, za Trentinom je zaostal 5:25 minute. Kristijan Koren (Cannondale) je v cilj prikolesaril na 185. mestu z zaostankom 17:15 minute. Skupno je boljši Špilak na 126. mestu (+40:36), Koren je 144 (+45:04). Skupno vodstvo je zadržal in že petič ubranil Italijan Vicenzo Nibali (Astana).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.