Šport
77 ogledov

Konec za Kralje, Kopitar najboljši strelec

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Los Angeles Kings so odigrali zadnjo tekmo rednega dela sezone. Od navijačev so se poslovili z zmago proti pacifiškim tekmecem San Jose Sharks s 4:1. Slovenski as Anže Kopitar je še osmo sezono zapored najboljši strelec Kraljev.

Rednega dela sezone 2014/15 najmočnejše lige na svetu, v kateri so Kralji drugič branili naslov prvakov, je konec. Los Angeles se prvič po sezoni 2008/09 ni uvrstil v končnico, kar pomeni, da Anže Kopitar in druščina niso dobili priložnosti za obrambo naslova prvakov iz lanske sezone.

Kljub grenkobi zaradi neuvrstitve v izločilne boje je 27-letni Kopitar lahko zadovoljen. S 64 točkami na 79 odigranih tekmah je bil še osmo sezono zapored prvi strelec Kraljev, za njim je sicer deveta sezona v ligi NHL. Na svoj račun je vpisal 16 golov in 48 podaj. Hkrati je bil Hrušičan znova izbran tudi za najboljšega obrambnega igralca ekipe Los Angeles Kings. Z 48 podajami je tudi najboljši podajalec, največ golov, 28, je dosegel Jeff Carter.

V točkovnem izkupičku je slovenski zvezdnik sezono končal v prvi trideseterici najkoristnejših igralcev ter prvi deseterici najboljših podajalcev lige NHL. Kopitar je v lanski redni sezoni na 82 tekmah vpisal 70 točk, 29 golov in 41 podaj.

Derbi pacifiške skupine proti Morskim psom je bil le prestižnega pomena, saj sta obe moštvi še pred zadnjo tekmo izpadli iz bojev za končnico. San Jose si je sicer že zelo hitro priigral vodstvo, že po minuti in 38 minutah je Brett Burns ob igralcu več ukanil domačega vratarja za 1:0. A v 31. minuti je izenačil Tyler Toffoli, nato pa je sledila sijajna zadnja tretjina, v kateri so v polno zabili Brayden McNabb, Marian Gaborik in Andy Andreoff za 40. zmago v sezoni.

Zadnja tekma sezone je bila hkrati tudi prva, na kateri sta Kopitarja v živo v razprodanem Staples Centru pred 18.230 navijačev pospremili žena Ines in prvorojenka Neža. Kopitarja ni bilo med strelci ali podajalci, je pa zato v statistiko vpisal tri strele v okvir nasprotnih vrat.

Kralji so imeli v letošnji sezoni enak izkupiček kot v sezoni 2011/12, torej 40 zmag, 27 porazov in 15 porazov po kazenskih strelih ali podaljšku. Skupno so obakrat zbrali 95 točk. Kralji so sezono končali na četrtem mestu v pacifiški skupini, z le dvema točkama zaostanka za Calgaryjem, ki se je iz skupine pridružil vodilnemu Anaheimu in Vancouvru v končnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.