Šport
24 ogledov

Konkurenčni s 54-krat manj denarja za plače

Zlatko Zahović Gregor Katič
Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je upravičeno zadovoljen z rezultati svojega moštva v iztekajočem se koledarskem letu. "Letos smo naredili res velike stvari," poudarja Zahovič.

"Moramo vzeti zgodbo kot celoto, naš nastop v Ligi prvakov po petnajstih letih je res nekaj posebnega. Zadnja tekma za nov podvig z napredovanjem se nam ni izšla, a ni zmagala boljša, temveč bolj sveža ekipa, kar je v tem obdobju leta za pričakovati. Schalkeju smo čestitali za zmago, lahko pa še enkrat poudarim pohvale našim igralcem in strokovnemu vodstvu, ker smo letos naredili res velike stvari," je za uvod v pogovor za klubsko spletno stran povedal Zlatko Zahović.

"Vtisi so fantastični. Igrali smo v Ligi prvakov, ki je res nekaj posebnega. Remizirali smo z vsemi tremi ekipami v skupini, bili konkurenčni, bili do zadnjega kroga v igri za nadaljevanje evropske poti. Kaj več si zares težko predstavljamo v tem času. Če se dotaknemo zadnje tekme, veliko pove podatek, da ima Schalke 108 milijonov za plače igralcev. Mi pa imamo dva milijona," je razmerje moči v najelitnejšem klubsjem tekmovanju omenil Zahović.

Vlaganje v stroko in mlade, perspektivne igralce

Ta se zaveda, da se Maribor tudi v prihodnosti ne bo mogel približati evropskim bogatašem, zato bo potrebno še naprej vlagati v mlade upe: "Realnost je takšna, da mi zelo dobro delamo in se bomo trudili še naprej tako dobro, ali pa še boljše delati. Vlagati v stroko, v mlade, perspektivne nogometaše, vsako leto biti ambiciozni in imeti veliko srce. Ob vsem tem si želimo še naprej podpore naših fantastičnih navijačev, to je prava pot za naše uspehe, druge poti ni."

Mariborčani so se že dogovorili za prestop reprezentanta Erika Janže iz Domžal, veliko zanimanje za nekatere najboljše nogometaše vijoličastih pa naj bi izkazali nekateri evropski klubi. Zahovič si ne dela posebnih utvar in mirno napoveduje naslednje aktivnosti: "Prezgodaj je še govoriti o teh zadevah, januarski prestopni rok se še ni začel. Mi si še želimo okrepitev, zdaj če bo to že to sezono, ali pa naslednjo, še ni popolnoma jasno. Želimo si to, kar je edino možno. Delati z mladimi, perspektivnimi fanti, pred katerimi je velika, svetla prihodnost. Jih brusiti, da nam prinesejo tako rezultat kot seveda tudi tisti finančni del, od katerega smo odvisni. To je naša pot. Kot sem že dejal, mi nimamo te sreče, da bomo kdajkoli imeli proračun Schalkeja, bomo pa imeli to, kar imamo že od nekdaj. Strokovno delo, entuzijazem, željo, voljo, zveste navijače in po tej poti bomo vztrajali. To je edina pot, ki nas lahko popelje do novih uspehov."

Komentarjev 1
  • Lavdan 21:34 16.december 2014.

    Morali bi imeti tudi navijačev kot Schalke, potem pa morda. A vseeno ste odlični.