Šport
40 ogledov

Kontrec: "Ves plus bo šel za reprezentance"

Kontrec (levo) meni, da bi bila kazen ostrejša, če bi takšno dejanje storil kate Boštjan Tacol
Generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec je zadovoljen s svetovnim prvenstvom v Stožicah.

Kako ste zadovoljni s končanim prvenstvom divizije I?
Izjemno. Bolje skoraj ne bi moglo biti. Vse stvari so potekale odlično tako v rezultatskem kot organizacijskem smislu. Vse reprezentance so potrdile, da je bilo svetovno prvenstvo (SP) izpeljano na ravni skupine A. Bil sem na kar nekaj prvenstvih elitnega razreda, zato lahko rečem, da so bile namestitev, hrana in logistika res odlične. To je za nas velik uspeh. Razmišljamo, da bi v prihodnosti s katero od sosednjih držav kandidirali za SP skupine A. To bi bil korak več, a se je že tokrat videlo, da bi nam uspelo.

Nekaj pomanjkljivosti bo treba vseeno odpraviti. Tokrat se v Stožicah z vseh mest ni videla vsa ledena ploskev.
Seveda. Obstajajo določene rešitve, da bi bila ta dvorana še primernejša za hokej.

Se je prvenstvo izplačalo? Bo finančni plus?
Plus? Ves ta denar bo namenjen za naslednje akcije vseh selekcij. Če si bomo lahko privoščili kakšno reprezentanco ali prijateljsko tekmo več, bo to uspeh. Gre za to, da bodo imeli igralci nekaj od tega, da bodo lažje napredovali. To je zame plus; napredek stroke in promocija, ki smo jo dobili s tem tekmovanjem.

Boste s pravkar končanim prvenstvom odplačali vse dolgove Hokejske zveze Slovenije (HZS)?
HZS je že zdaj v precej boljšem stanju, v kakršnem je bila prej. Vem, kako je bilo prej in kako je zdaj. Če nam bo s tem SP uspelo pokriti še dolgove, bo pa sploh dobro. Zdaj lahko vsaj normalno poslujemo; na začetku ni bilo tako.

Kakšen je dolg zdaj?
O številkah ne bi govoril, to so poslovne skrivnosti. Z dobavitelji, igralci, bankami nimamo več težav, ni več sodnih izvršb. Račun HZS je bil v preteklosti pravzaprav vseskozi blokiran, zdaj ni več. Postavili smo temelje za normalno poslovanje. So pa trenutno zelo težki časi, saj pokrovitelji nimajo več toliko denarja. A to je bilo pričakovati. Temu 
 smo se prilagodili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.