Šport
9 ogledov

Koper cilja na državni in pokalni naslov

Radojkovič Cimos Koper Saša Despot
V rokometnem klubu Cimos Koper so predstavili ekipo, na katero bo računal trener Fredi Radojkovič, in tekmovalne cilje v novi sezoni. V Kopru ne skrivajo visokih ambicij, napovedujejo boj za državni in pokalni naslov, v ligi EHF pa si želijo uvrstitve v spomladanski del, ki bo potekal v obliki lige.

V koprskem rokometnem klubu bo v prihajajoči sezoni kar nekaj mladih igralcev, kljub temu pa imajo pred seboj jasno zastavljene cilje. "Gre za mešanico izkušenj in mladosti. Trenutno delam z dvajsetimi rokometaši, od katerih je 12 mlajših, samo sedem pa starejših od 23 let. Ekipo smo sestavili iz izkušenih rokometašev in talentiranih igralcev, ki imajo v Kopru priložnost, da se dokažejo in razvijejo v vrhunske rokometaše. Prepričan sem, da bodo svojo priložnost skušali v največji meri izkoristiti. Menim, da imam večjo izbiro, kot sem jo imel v lanski sezoni, in zaradi te širine menim, da bomo lahko odigrali vidnejšo vlogo v domačem prvenstvu, kot smo jo lani," je sprva dejal Radojkovič.

Ob tem je dodal, da so konec lanske sezone zaprli knjigo uspehov v preteklih treh sezonah, v katerih so osvojili pokal Slovenije, državni naslov, pokal challenge in se uvrstili v četrtfinale lige prvakov. "Zdaj odpiramo nov ciklus in naš prvi cilj je v Koper spet vrniti državni in pokalni naslov," je bil jasen koprski strateg.

Koprčani so danes odpotovali na močan mednarodni turnir v Doboj, kjer se bodo merili s španskim Ademarjem iz Leona, madžarskim Pickom Szegedom in domačo Slogo. V začetku septembra jih čaka pot v Francijo, kjer si bodo na turnirju povabljencev skušali priigrati mesto v ligi prvakov. Poleg Kopra se bodo za mesto v elitnem klubskem tekmovanju borili še Hamburg, Saint Raphael in Orlen Wisla Plock.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.