Šport
24 ogledov

Kopi s tremi točkami ob porazu

anže kopitar los angeles kings Reuters
Kralji so po podaljšku izgubili proti Nashvillu s 6:7. V 18. sekundi dodatnega dela je gostiteljem zmago zagotovil Roman Josi. Anže Kopitar je na tekmi zbral tri podaje za 3:5, 4:6 in izenačenje na 6:6.

Kralji so tekmo pred 18.230 gledalci začeli sijajno in povedli že po 32 sekundah igre, zadel je Matt Greene. V peti minuti je od daleč izenačil Mike Fisher, dobro minuto kasneje pa so gostje že vodili, ko je bil uspešen Colin Wilson. Ryan Ellis je nato povišal že na 3:1 za goste, Johnatana Quicka pa je v domačih vratih zato zamenjal Martin Jones.

V 23. minuti je Ellis še enkrat zadel z modre črte, že minuto kasneje pa je Mark Arcobello povišal na 5:1. A sledil je povratek Kraljev. Alec Martinez je znižal prednost gostov na 2:5, v 36. minuti pa je Anže Kopitar podal za gol Dwighta Kinga.

Še bolj pestra je bila zadnja tretjina, ko so domači v poldrugi minuti zadeli kar trikrat. Olli Jokinen je sicer najprej še povišal vodstvo gostov, a so se domači le prebudili. V 58. minuti je drugič zadel King, malo zatem je Marian Gaborik znižal na 5:6, pol minute pred koncem pa je v napad potegnil še Kopitar, podal do Jeffa Carterja, ta pa je od strani še šestič ukanil Pekko Rinneja in izenačil.

Dodatek petih minut se je končal ekspresno, potem ko so domači naredili napako, po podaji Filipa Forsberga pa se je Roman Josi znašel sam iz oči v oči z Jonesom in ga brez težav matiral za končnih 7:6. To je bila druga letošnja zmaga Plenilcev nad Kralji, prvo tekmo so dobili po kazenskih strelih s 4:3.

Nov lep dosežek Jagra

Češki hokejist Jaromir Jagr je postal najstarejši igralec lige z doseženim hat-trickom. Član ekipe New Jersey Devils je z 42 leti in 322 dnevi, 15. februarja bo dopolnil 43 let, zabil tri zadetke Letalcem iz Philadelphie. Pred tem je ta rekord držal legendarni Gordie Howe, ki mu je hat-trick uspel pri 41 letih.

Skupaj je Jagr v ligi NHL dosegel že 714 golov. "Veseli me, če trikrat zadenem na eni tekmi, ne veseli pa me, da sem najstarejši. Nočem biti najstarejši," je dejal Jagr. Čeh se je ligi NHL pridružil leta 1990, od takrat pa igral za ekipe Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars in Boston Bruins, lani je podpisal za Hudiče iz New Jerseya.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.