Šport
5 ogledov

Kopiju podaja ob porazu po loteriji

Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Ekipa Edmonton Oilers je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma po kazenskih strelih s 3:2 premagala Los Angeles Kings.

Slovenski as Anže Kopitar je v slabih dvajsetih minutah podal za zadetek Jaka Muzzina, ki je izenačil dve minuti in pol pred koncem rednega dela. Kralji so s tem golom po zaostanku z 0:2 prišli do podaljška.

V dodatnem delu igre ni bilo zadetkov, zato so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Vsi štirje igralci gostov, tudi Kopitar, so bili neuspešni, pri domačih pa je od četverice zadel David Perron in odločil srečanje. Prvaki so tako leto 2014 končali s porazom proti najslabši ekipi lige, sami pa so trenutno sedmi na Zahodlu.

Edmonton je po devetih porazih v nizu prišel do prve zmage, na zadnjih 21 srečanjih pa je zmagal le enkrat. Tokrat je v dvorani Rexall Place povedel že v peti minuti, ko je zadel Matt Hendricks, Ryan Nugent-Hopkins pa je v deseti minuti drugega dela povišal na 2:0. Vratar gostov Jonathan Quick (18 obramb) nato vse do kazenskih strelov nato ni šel več po plošček v mrežo.

Čuvaj mreže domačih Ben Scrivens je v nadaljevanju prejel dva zadetka, vendar je bil s 37 obrambami na koncu razglašen za igralca tekme. Poleg Muzzina ga je premagal še Drew Doughty v 11. minuti tretje tretjine. Kralji so izgubili tretjič na zadnjih štirih tekmah, nazadnje v ponedeljek s Calgary Flames (1:2). Trener kanadske zasedbe Todd Nelson, ki je na klopi Edmontona 15. decembra nasledil Dallasa Eakinsa, je prišel do prve zmage, Oilersi pa so pred tem zadnjič zmagali 7. decembra, ko so z 2:1 ugnali San Jose Sharks.

Izidi:

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 3:2 (po kazenskih strelih)
Anže Kopitar podaja v 19:54 min. za Los Angeles

Florida Panthers : Montreal Canadiens 1:2 (po kazenskih strelih)

Nashville Predators : St. Louis Blues 3:2

San Jose Sharks : Vancouver Canucks 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.