Šport
15 ogledov

Kopistar drvi proti novemu Stanleyju

los angeles kings kopitar Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kings uspešno preskočil prvo oviro na poti do ubranitve naslova v severnoameriški ligi NHL. Kralji so s 4:2 v zmagah izločili St. Louis Blues in se uvrstili v drugi krog končnice, v polfinale zahodne konference.

"Vsekakor smo prikazali zelo dober zaključek in uspešno končali serijo. Nihče od nas ni hotel znova nazaj na letalo za St. Louis. V dvoboj smo krenili malce slabše, zaostajali za dve tekmi, a mislim, da smo nato spet ujeli pravo igro in zmagali štiri tekme zapored, kar je lepa vzpodbuda za nadaljevanje prvenstva," je po uspešnem prvem krogu končnice povedal Kopitar.

Zmaga proti St. Louisu vse prej kot lahka

Po štirih zaporednih zmagah kraljev se je zdelo, da je bil dvoboj lahek in da so se branilci naslova brez večjih težav uvrstili v drugi krog, a slovenski zvezdnik je poudaril, da še zdaleč ni bilo tako: "Morda se je zdelo, da smo pometli s St. Louisom, ampak ta serija je bila daleč od tega, da bi bila lahka. Bilo je veliko fizične igre, veliko naletov, veliko dobrih obrambnih akcij, tako da je bilo težko zadeti. Zmaga proti St. Louisu je bila vse prej kot lahka."

Vedno je prostor za izboljšave

Hrušičan meni, da je v njegovi igri v končnici še veliko prostora za izboljšave: "S svojo igro sem še kar zadovoljen. Še vedno je prostor za boljše igre oziroma v nekaterih pogledih lahko igram še boljše. Menim pa, da je v tem času najbolj pomembno, da zmaguje ekipa, kar nam je tudi uspelo. Zdaj se moramo obrniti naprej in se že pripravljati za naslednjo serijo."

Mesto angelov spet diha za hokej

Kralji za zdaj še čakajo na nasprotnika v drugem krogu končnice. Če bo Anaheim izločil Detroit, bo nasprotnik mestni tekmec kraljev, sicer bo to San Jose. "Definitivno bi bilo malo lažje, če bi igrali proti Anaheimu, saj v tem primeru ne bi bilo treba oditi na letalo. Vsi smo iz Los Angelesa in menim, da ta naša tekmovalnost potrebuje dvoboj v končnici, ki ga že nekaj časa ni bilo. Zavedamo pa se, da bo vsaka ekipa, ki jo bomo dobili, težka naloga in zato bo treba dati vse od sebe," je želje pred nadaljevanjem strnil Kopitar.

Po izpadu Los Angeles Lakers in Los Angeles Clippers iz končnice košarkarske lige NBA je v mestu spet hokej šport številka 1.

Komentarjev 1