Šport
21 ogledov

Kopitar črni niz podaljšal na 14 tekem

los angeles kings Reuters
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v severnoameriški ligi NHL, kjer se še odloča o potnikih v končnico, z Los Angeles Kings gostoval v Saint Paulu. Domači hokejisti Minnesota Wild so slavili zmago z 2:1 in si s tem podaljšali upanje na nadaljevanje prvenstva. Kralji so si že pred tem zagotovili nastope v "play offu".

Gostitelji so v dvorani Xcel Energy Center oba gola za zmago dosegli že v uvodni tretjini, ko sta v razmaku 16 sekund zadela Charlie Coyle in Cal Clutterbuck ter po petih zaporednih domačih porazih pomagala Minnesoti do zmage in ohranila upanje na končnico.

Edini zadetek za goste je prispeval Jeff Carter, ki je vratarja Niklasa Backstroema premagal s svojim 26. golom to sezono. Kapetan kraljev Kopitar je odigral nekaj več kot 21 minut tekme, v tem času pa proti vratom tekmeca sprožil le en poskus. S tem je črn niz brez doseženega zadetka podaljšal že na 14 zaporednih tekem.

Washington Capitals so s 5:2 premagali Winnipeg Jets in si s tem zagotovili zmago v jugovzhodni skupini. New Jersey Devils so s 3:2 premagali Montreal Canadiens, a kljub zmagi je že jasno, da ostajajo brez nastopa v končnici lige NHL. Šele kazenski streli so odločili zmagovalca v Raleighu v Severni Karolini na tekmi Carolina Hurricanes - New York Islanders. Čeprav so gostitelji zmagali s 4:3, pa je bila otočanom dovolj že točka, da so se prvič po letu 2007 uvrstili v končnico prvenstva. Gostitelji so že končali sezono.

Pittsburgh Penguins, ki so že pred današnjo tekmo osvojili prvo mesto na vzhodu, so z 2:4 klonili proti Buffalo Sabres, ki vseeno ne bodo nadaljevali nastopov v ligi. Philadelphia Flyers so prav tako slavili zmago; s 5:2 so bili boljši od Boston Bruins, ki so si že pred tem priigrali napredovanje. V igri za končnico v vzhodni konferenci še ostajajo New York Rangers, čeprav so tekmo v gosteh pri Florida Panthers izgubili z 2:3. Panterji so že pred zmago ostali brez končnice, rangerji pa še upajo, da jim bo uspelo. Prvo priložnost so izpustili iz rok, saj so se jim vrata na široko odprla po porazu Winnipega v ameriški prestolnici.

St. Louis Blues so s 3:1 premagali Colorado Avalanche in se z zmago, potrebovali so sicer le točko, zanesljivo prebili v končnico zahoda. Nashville Predators so bili s 4:3 boljši od Calgary Flames, obe ekipi pa sta že končali tekmovanje. V Kaliforniji so bili San Jose Sharks s 3:2 boljši od Dallas Stars, na odločilni tekmi v boju za končnico lige NHL pa so si priigrali nadaljnji nastop v zahodni konferenci; še deveti zapored.

Liga NHL, rezultati:

Minnesota Wild : Los Angeles Kings 2:1
Anže Kopitar (Los Angeles Kinds) je v 21 minutah enkrat sprožil proti vratom.

New Jersey Devils : Montreal Canadiens 3:2
Washington Capitals : Winnipeg Jets 5:2
Carolina Hurricanes : New York Islanders 4:3* 
Pittsburgh Penguins : Buffalo Sabres 2:4
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 5:2
Florida Panthers : New York Rangers 3:2
St. Louis Blues : Colorado Avalanche 3:1
Nashville Predators : Calgary Flames 4:3
San Jose Sharks : Dallas Stars 3:2

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.