Šport
25 ogledov

Kopitar podal, Kralji zmagali

los angeles kings williams kopitar muzzin NHL Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL pred domačimi gledali z 2:1 premagali Columbus Blue Jackets. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je prispeval podajo za prvi gol.

Moštvo iz Kalifornije je v vodstvo popeljal Drew Doughty, nato je na 1:1 izenačil Dalton Prout, Kyle Clifford pa je končni rezultat postavil v drugi tretjini. Podaja Anžeta Kopitarja za prvi gol Doughtyja je bila za slovenskega napadalca 29. v sezoni, skupno pa že jubilejna 300. v karieri onstran Atlantika.

Medtem, ko so Los Angeles Kings trdno na mestih za končnico in si bodo prizadevali ostali med prvimi štirimi ekipami na zahodu za prednost domačega ledu, pa Columbus Blue Jackets nadaljevanja sezone še nima zagotovljenega. Za zdaj so osmi, imeli pa so dobro popotnico, saj je dobil zadnjih pet tekem.

Niz se je končal v Staples centru, vratar Jonathan Quick z le enim prejetim golom in 20 obrambami ter obrambno zbrani soigralci so bili premočni za goste. Ti so sicer v drugi tretjini izenačili, a je le minuto in pol pozneje Clifford zapečatil njihovo usodo.

Quick: "Končnice še nimamo zagotovljene"

"Tako bi stvari morale potekati. Končnice tudi mi še nimamo zagotovljene, zato moramo vedno igrati tako. Vedeli smo, da prihajajo težki tekmeci, ena trenutno najbolj vročih ekip lige," je po dvoboju dejal domači vratar Quick.

Najvišji zmagi na sinočnjih dvobojih (6:1) sta dosegli ekipi New York Rangers in San Jose Sharks; Newyorčani so Florido Panthers odpravili s hitrim vodstvom v tretji minuti in štirimi goli v zadnji tretjini. Rangerji so za zdaj osmi na vzhodu, a imajo enako število točk kot Winnipeg Jets, ki so po podaljšku premagal Carolino Hurricanes. San Jose je po točkah izenačen z Los Angelesom, za 6:1 proti Minnesoti Wild pa sta imela s po dvema goloma največ zaslug Martin Havlat in Logan Couture.

Devils končno zmagali

Le gol manj, na koncu je bilo 5:1, so dosegli Dallas Stars, ki se tudi krčevito borijo za nadaljevanje sezone. Zvezde so trenutno devete na zahodu, do končnice jim manjkata dve točki. Zmaga proti Vancouver Canucks je bila pravzaprav preobrat, gostje so vodili do 32. minute, domači pa so v začetku zadnje tretjine trikrat zadeli v polno in odločili dvoboj. Vratar Montreala Carey Price je zbral 32 obramb na tekmi s Tampa Bay Lightning; njegova ekipa je zmagala s 3:2, odločilni gol je Brian Gionta dosegel 45 sekund pred koncem.

New Jersey Devils, lanskoletni finalisti, so deset tekem zaman čakali na zmago, vragi pa so konec neprijetnega niza dočakali v slogu: vratar Martin Brodeur ni klonil proti Philadelphii Flyers, kar je bil zanj že 121. "shutout" v karieri, na drugi strani pa so napadalci New Jerseyja zadeli trikrat. Konec pa je še enega niza. Po osmih zaporednih uspehih so morali premoč tekmecem priznati Washington Capitals, boljši so bili Ottawa Senators, predvsem po zaslugi Kyla Turrisa in njegovih dveh golov.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 2:1
Kopitar (Kings) podaja v 20 minutah.

San Jose Sharks : Minnesota Wild 6:1
Toronto Maple Leafs : New York Islanders 3:5
New York Rangers : Florida Panthers 6:1
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 3:2
Ottawa Senators : Washington Capitals 3:1
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 0:3
Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 4:3*
St. Louis Blues : Phoenix Coyotes 2:1**
Dallas Stars : Vancouver Canucks 5:1
* -
po podaljšku
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.