Šport
40 ogledov

Kopitar blestel proti Rangersom

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings nadaljuje z odličnimi predstavami v ligi NHL. Tudi po zaslugi Anžeta Kopitarja, ki je bil mož odločitve pri zmagi s 4:3 po podaljšku na domačem ledu proti New York Rangers, tretji najboljši ekipi vzhodne konference.

Kazalo je že na zmago gostov in poraz domačega Los Angelesa, saj so gostje z vzhodne obale Združenih držav Amerike na začetku zadnje tretjine vodili že s 3:1. A je Kyle Clifford kraljem priigral priključek 2:3, nato pa je udaril 28-letni slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar v 56. minuti ter kraljem priboril podaljšek. Pri tem pa ni ostalo. Hrušičan je nato zadel še odločilni gol po minuti in 34 sekundah podaljška za novo zmago vodilnega moštva tihomorske divizije.

Kopitar je v tej sezoni zbral že 24 golov, skupno jih ima v karieri v ligi NHL 242. Ob tem ima Gorenjec še 432 podaj in skupno 674 točk. Kopitar je v tej sezoni 24 golom, dodal 40 podaj ter zbral skupno 64 točk.

"To je bila tekma kot v končnici. Ni bilo veliko prostora. V prejšnjih tekmah smo imeli vodstvo in tekme pripeljali do konca brez posebnega pritiska. Tokrat je bilo drugače. Vedeli smo, da bo težka tekma. To, kako smo se vrnili v tretji tretjini, kaže naš pravi karakter in je dobra spodbuda za naš klub," je v pogovoru za lakingsinsider.com dejal Kopitar.

O svojem zmagovitem zadetku pa je povedal: "Seveda je lepo zadeti, ampak najpomembnejši sta dve točki, posebej zato, ker imamo zdaj še nekaj več prednosti pred Anaheimom. To, da smo zmagali po podaljšku, niti ni pomembno, saj so Newyorčani v vzhodni konferenci." Slovenski zvezdnik je še dodal, da se največ osredotočajo na svojo igro, da pa tudi pogledajo malo na lestvico. "A najpomembnejše je, da igramo svojo igro. Če bomo to uresničili, potem bomo uspešni," je dodal in se ozrl na prihodnje tekme.

"To je tisti čas v letu, ko moraš biti bolj oster, boljši. Zaenkrat nam gre dobro, a še vedno je 12 tekem v rednem delu. V teh se pripraviš na končnico. Vse moraš narediti za to, da si sredi aprila v najboljši formi," je zaključil Kopitar

Gostje so povedli v 12. minuti, zadel je J.T. Miller, le 19 sekund kasneje je Dustin Brown zadel za 1:1. Naslednji gol na tekmi je padel v 34. minuti, ko je bil uspešen Dan Boyle za vodstvo gostov. Na začetku tretje tretjine, v 43. minuti, pa so randžerji z golom Kevina Hayesa povedli že s 3:1. A to je bil račun brez krčmarja oziroma Kopitarja.

Los Angeles je s tretjo zaporedno zmago zbral že skupno 91 točk, izzivalca za vodilno mesto v pacifiški skupini Anaheim Ducks (85 točk) in San Jose Sharks (84 točk) zaostajata šest in sedem točk. Kralji so se v razvrstitvi zahodne konference lige NHL na drugem mestu z 91 točkami izenačili s St. Louisom, za vodilnim Dallasom pa zaostajajo le še dve točki, ob dveh odigranih tekmah manj.

Los Angeles naslednja tekma čaka že v noči na nedeljo, ko bodo gostili še eno ekipo z atlantske obale ZDA Boston Bruins, četrto najboljšo ekipo Vzhoda.

Izidi:
Los Angeles Kings : New York Rangers  4:3*
New Jersey Devils : Minnesota Wild 7:4
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 4:2
Columbus Blue Jackets : Detroit Red Wings 1:3
Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 1:4
Nashville Predators
: New York Islanders 4:2
Dallas Stars
: Tampa Bay Lightning 4:3
Arizona Coyotes
: San Jose Sharks 3:1

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.