Šport
14 ogledov

Kopitar: "V L.A. še vedno prvi Hollywood"

Stanleyjev pokal Žurnal24 main
Manj kot mesec dni še loči ljubitelje hokeja od začetka nove sezone lige NHL. V njej ima v zadnjih sezonah vse večjo in pomembnejšo vlogo tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki se bo konec tedna vrnil v Kalifornijo.

V podobnem položaju, kot so Los Angeles Kings zdaj, so že bili v predlanski sezoni. Tudi takrat so bili branilci naslova, a so morali končno zmago prepustiti tekmecem, sami pa so nastope končali v konferenčnem finalu. Anže Kopitar je prepričan, da bo letos drugače, tudi zato, ker jih čaka "normalna" sezona, brez negotovosti glede začetka, ki je ohromil dogajanje v prvih mesecih prve sezone Los Angelesa, v kateri je branil lovoriko.

"Lani smo prišli do konferenčnega finala, potem nam je zmanjkalo sape ali moči. Kakorkoli, mislim, da je bil za to precej velik razlog tudi 'lockout', ker nismo vedeli, ali in kdaj bomo začeli igrati in priprave na sezono niso bile takšne, kot bi morale biti. Zdaj pa je bilo povsem normalno, vsi smo se dobro pripravili. Kar pa se tiče samega branjenja naslova, pa je to breme, ki si ga na naša ramena ne smemo naložiti preveč. Cilj je, normalno, osvojitev naslova. Najprej se moramo uvrstiti v končnico, potem pa se lahko zgodi vse. Zelo pomemben pa bo naš začetek, da bomo že zgodaj nabirali točke, da nam ne bo šlo za nohte," meni Kopitar.

"Hitro si želiš na led"

"Mi smo zdaj tarča, vsi nas bodo želeli premagati. A s tem se ne smemo obremenjevati, vemo, česa smo zmožni. To mora biti naš cilj, moramo se ukvarjati samo s sabo in odigrati kar se le da dobro," je našel recept za uspešno prihajajočo sezono, v kateri bodo kralji zaželen plen vseh moštev v ligi.

Eden najboljših igralcev v ligi NHL ima po številnih sezonah najmočnejše lige zdaj že skorajda rutinsko pripravljen program dela in vrnitve v ekipo po poletnem premoru. A čeprav zdaj ni več nekdanjega mladostniškega vznemirjenja pred začetkom nove sezone, ostaja velika želja po igranju hokeja. "Zdaj je le malo drugače. Izkušnje naredijo svoje, veš, kaj pričakovati in kako se vse skupaj odvije. S te strani je bolj mirno. Kar pa se tiče navdušenja nad novo sezono, je vedno isto. Ko začneš trenirati, je hitro dovolj teka in telovadnice in hitro si želiš spet igrati na ledu. To sezono ni nič drugače," je dejal Kopitar.

Ker je bila sezona 2013/14 naporna, dolga in na koncu polna slavja, se je pravzaprav zavlekla še v poletje. Številne obveznosti so trajale dlje kot v prejšnjih letih, a Kopitar pravi, da se je med poletjem, ki ga je preživel doma, dobro spočil. Julija je imel suhe priprave, avgusta pa je bil že na ledu. Vseeno pa je bilo zanimivo tudi na zasebnem in sproščenem področju, med drugim je po dolgem času spet užival na morju.

Sprinti hitro odveč 

"Po zadnji tekmi je minil cel mesec, preden sem začel trenirati in morda je bil celo bolj naporen kot tekme. Ampak odpočil sem si pa. Letos sem si celo privoščil, da sem šel na morje in sem se povsem 'odklopil'. Napolnil sem si baterije, tako kot si jih nisem že zadnjih pet ali šest let, tako da je vse v najlepšem redu," je dogajanje julija povzel Kopitar.

Zadnji mesec pa je bil nato, kljub obletnici poroke in praznovanju rojstnega dneva, že bolj športno obarvan. "To je zdaj že stalna praksa ali rutina, da so julija ponavadi priprave na suhem. Ampak tisti sprinti po stadionu so hitro odveč, bolj zanimivo in domače je drsati na ledu. Saj je težko, a je zame to zanesljivo bolje in veselje, ko spet obujem drsalke, je veliko," je po koncu domačih priprav na Bledu vtise pred nadaljevanjem leta v Severni Ameriki strnil slovenski hokejski zvezdnik.

Še vedno je prvi Hollywood

Spregovoril pa je tudi o priljubljenosti; veseli ga, da je zgled mladim hokejistom, letos je tako na Jesenicah kot v Ljubljani in na Bledu nekajkrat z obiski na treningih razveselil mlade igralce. Tudi v Los Angelesu je po dveh naslovih nekoliko bolj prepoznaven, pravi, a z nasmeškom dodaja, da je pač v mestu zvezdnikov še vedno prvi Hollywood. Po evforiji in odzivu navijačev je tako morda celo bolj naporno, ko je doma v Sloveniji, a Kopitar pravi, da to sprejema kot del kariere.

Kako ga bodo navijači sprejeli kot dvakratnega prvaka lige NHL, bo lahko preizkusil že kmalu. V ZDA se namreč vrača v petek, po še nekoliko sproščenem prvem koncu tedna z obveznostmi predvsem do navijačev pa ga nato sredi septembra že čaka začetek priprav na novo sezono. Prve pripravljalne tekme se bodo v NHL začele 22. septembra, redni del sezone pa 8. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.