Šport
58 ogledov

Kopitar do točke, a tudi poraza

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Anže Kopitar je s kralji iz Los Angelesa izgubil pri Detroit Red Wings z 2:3. Oba gola za goste je dosegel Jeff Carter, Kopitar je v statistiko vnesel podajo.

Detroit je na tekmi reševal tudi razpoloženi vratar domačih Petr Mrazek, ki je zbral kar 35 obramb. V vratih Los Angelesa je prednost dobil Šved Jhonas Enroth in ustavil 26 strelov. Prvi ga je v 15. minuti premagal Tomas Tatar, Anže Kopitar je nato ob igralcu več na ledu Jeffu Carterju za izenačenje podal v 17. minuti.

Slabe uvodne minute drugega dela Kraljev so bile krive za hiter zaostanek v drugi tretjini, ko sta dobre tri minute narazen za vodstvo že s 3:1 zadela Mike Green in Dylan Larkin. Končni izid je že pred koncem druge tretjine z drugim golom na tekmi postavil Carter. Ekipi sta v zadnjih desetih minutah zapravili po nekaj priložnosti, predvsem po zaslugi odličnih predstav obeh vratarjev. Kralji so v zadnji minuti zaigrali brez Enrotha, izvedli pritisk na vrata Mrazeka, a ostali praznih rok.

"Če dovoliš nasprotniku tri gole, jih moraš ti zadeti štiri. Imeli smo veliko možnosti, a ploščka nismo spravili v mrežo. Dejansko smo imeli več priložnosti, kot jih dobimo po navadi," je bil po tekmi nezadovoljen trener Kraljev Darryl Sutter. "Proti njemu smo poslali veliko ploščkov, a je preprosto odigral vrhunsko tekmo," pa je za vratarja Detroita Mrazeka dejal slovenski hokejist Anže Kopitar.

Tempo Kraljev se s tokratno tekmo začenja stopnjevati. Že v noči na nedeljo po slovenskem času bodo igrali v Carolini, tekma pa se začne že ob 19. uri. Carolina Hurricanes so sinoči z 1:2 po kazenskih strelih izgubili proti Toronto Maple Leafs.

V ostalih tekmah so Columbus Blue Jackets s 4:0 premagali Nashville Predators, New York Islanders so morali s 3:5 priznati premoč Montreal Canadiens, Edmonton Oilers so s kar 5:1 odpravili New Jersey Devils, Calgary Flames pa so po podaljšku le strli odpor Chicago Blackhawks in zmagali z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.