Šport
35 ogledov

Kopitar določil tehnološki višek

Rodman Slovenija Hrvaška prijateljska tekma hokej Hala Tivoli
1/14
Boštjan Tacol
Matjaž Kopitar, selektor slovenske hokejske reprezentance, se je odločil. Na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani ne bodo igrali Maks Selan, Anže Kuralt, Luka Bašič in Matevž Erman.

"Za mano je najtežji dan, ko se moraš nekaterim igralcem zahvaliti za sodelovanje. A to je del te službe. Vsi fantje, ki so trenirali, so bili sicer zelo zavzeti," je pred obrazložitvijo dokončnega seznama dejal selektor Matjaž Kopitar.

Ta se je odločil, da bo na prvenstvu, ki bo v Stožicah potekalo od 15. do 21. aprila, v slovenski izbrani vrsti sedem branilcev. "Kot sedmi je dobil prednost Damjan Dervarič, odpadla sta Maks Selan in Matevž Erman. Veste, da je Derva izkušen branilec, ki je letos igral pri Olimpiji. Drsalno je zelo močan in je zelo uporaben tudi ob igri z igralcem več. Matevž je mlad, dobro drsa in bo v prihodnosti zelo dober vodja. V sebi ima ta 'leadership'. Maks je zelo močan branilec, ki bo še malce moral delati na drsanju. A to niso izgovori. Izbira je bila pač takšna in tako je," je svojo odločitev glede branilcev pojasnil prvi mož na klopi slovenske izbrane vrste.

Kaj pa napadalci? "Prednost je dobil Eric Pance pred Kuraltom in Bašičem. Luka in Anže gresta domov. Oba sta od lani ogromno napredovala. Luki se pozna, da je konstantno igral v francoski ligi, je tehnično zelo dober igralec, ki zna dosegati zadetke. Fizično bo še moral nekaj postoriti. Kuralt je odličen drsalec in ga v tej reprezentanci čaka še zelo svetla prihodnost, a tokrat ga ne bo. Bilo mi je težko, tudi sami vidite, da sem nekako odlašal z odločitvijo," je dejal selektor in dodal: "Vsem tem igralcem sicer še nisem odobril dopusta. Sicer upam, da bomo do nedelje zvozili brez poškodb, a v primeru, da se bo kaj zgodilo, so ti fantje na razpolago."

Kopitar se je nato dotaknil še vloge, ki jo bodo imeli posamezniki na svetovnem prvenstvu: "Vsak ima vlogo, da se podredi ekipi in temu, da pridemo do zastavljenega cilja. Imamo 13 napadalcev in vsi zagotovo ne bodo prebili enako časa na ledu. Trenutna forma in navdih bosta odločala, vsekakor ne bodo pretehtala imena. Pomemben je le prispevek k ekipi."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.