Šport
15 ogledov

Kopitar končal enomesečno sušo

Kopitar Quick Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica Reuters
Anže Kopitar je navijače hokejske ekipe Los Angeles Kings v zadnjem času navduševal predvsem s podajami, v dvoboju s Tampo pa je po 18. januarju spet dosegel tudi gol, svoj 12. v sezoni.

Kopitar v drugi tretjini izenačil izid na 1:1, pomembno zmago proti drugouvrščeni ekipi vzhoda pa sta svoji ekipi v zadnjem delu zagotovila Jordan Nolan in Jeff Carter. Končni izid 3:2 je pol minute pred koncem postavil napadalec Tampe Tyler Johnson. Kopitar je na ledu preživel 20 minut in pol, sprožil pa je tri strele. ''Kopitarjev gol nas je zagotovo nekoliko dvignil. Njegovi goli so zelo pomembni za ekipo. Ko on igra dobro, vsi igramo dobro,'' je povedal branilec Drew Doughty.

Calgary, neposredni konkurent kraljem v boju za osmo mesto zahodne konference, ki še vodi v končnico, je zabeležil poraz. Na domačem terenu ga je s 3:2 premagal Boston, ki je zaenkrat prav tako na robu mest, ki vodijo v končnico, le da Bruins igrajo v vzhodni konferenci. Boston je že po prvi tretjini z goloma Brada Marchanda in Zdena Chare vodil z 2:0, gostitelji so se dvakrat približali, toda izenačiti jim ni uspelo.

Kopitarjevi kralji v zadnjem času zagotovo pogledujejo tudi na tekme Minnesote in Vancouvra, ki sta na lestvici tik pred njimi, tokrat pa sta se pomerila v medsebojni tekmi. Boljši so bili domači Canucksi, ki so z goli Henrika Sedina, Boa Horvata in Alexa Biege zmagali s 3:2. Za Minnesoto je oba gola dosegel Nino Niederreiter.

Strelske vaje v New Yorku, Ottawi in Winnipegu

Prave strelske vaje so gledalci videli na newyorškem derbiju, v katerem so rangerji kot gosti premagali otočane, vodilno ekipo metropolitanske skupine, kar s 6:5. Rangers so si zmago priborili v zadnji tretjini, v kateri so izničili zaostanek s 3:5. Zanimivo je, da je le en igralec zadel dvakrat, to je v zmagovalni ekipi uspelo Ryanu McDonaghu, odločilni gol pa je dobre štiri minute pred koncem dosegel Kevin Klein.

Strelci so bili razpoloženi tudi v Ottawi, kjer je Carolina domače premagala kar s 6:3, in v Denverju, kjer je Colorado s 5:2 ugnal Arizono, a na obeh tekmah ni bilo niti enega igralca, ki bi dosegel več kot en gol.

Veliko golov je padlo tudi v Winnipegu, kjer so domači Jets po kazenskih strelih s 5:4 ugnali Edmonton in se v zahodni konkurenci utrdili na petem mestu, medtem ko je Edmonton zadnji, brez realnih možnosti za uvrstitev v končnico. Za domače je dvakrat v polno zadel Bryan Little, za goste se je z enakim dosežkom lahko pohvalil Nail Jakupov.

Montreal, vodilna ekipa vzhoda, se je veselil zmage v Detroitu, za zmago 2:0 sta v polno zadela Tomaš Plekanec in Max Pacioretty.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Tampa Bay Ligtning 3:2
Anže Kopitar 20:30 minute, 3, streli, en gol

Colorado Avalanche : Arizona Coyotes 5:2
Calgary Flames : Boston Bruins 2:3
Vancouver Canuks : Minnesota Wild 3:2
New York Islanders : New York Rangers 5:6
Ottawa Senarors : Carolina Hurricanes 3:6
Detroit Red Wings : Montreal Canadiens 0:2
Winnipeg Jets : Edmonton Oilers 4:5*

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.