Šport
146 ogledov

Kopitar lepo napolnil osebno statistiko

Anže Kopitar Profimedia
Hokejisti Los Angelesa so kljub dobri predstavi slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja doživeli nov poraz v ligi NHL.

Kralji iz Kalifornije so tokrat gostovali pri Floridi Panthers ter izgubili s 3:4. Kopitar je igral skoraj 22 minut in v tem času v svojo statistiko vpisal gol in dve podaji.

Gostitelji so sicer imeli večino tekme vse pod nadzorom, saj so po 48 minutah vodili s 4:0. Kalifornijci so nato zadeli prek Alexa Iaffala v 52., Adriana Kempeja v 56. in Kopitarja v 58. minuti, a do izenačujočega zadetka niso zmogli.

"V drugi polovici zadnje tretjine smo zaigrali kot iz obupa. Ugotoviti moramo, kako takšno igro prenesti na začetek tekem," je ameriškim medijem povedal Kopitar (skupaj ima 17 golov in 26 podaj v sezoni), ki ga naslednja tekma čaka v noči na nedeljo v Philadelphii.

Na drugih tekmah je Boston, drugi na vzhodu, premagal Pittsburgh s 4:1, Calgary v gosteh po kazenskih strelih Toronto z 2:1, New York Rangers pa prav tako v gosteh s 3:2 mestne tekmece Islanders.

Montreal je zmagal s 4:1 v Philadelphii, pri čemer je Ilja Kovalčuk prispeval dva gola, Tomaš Tatar gol in dve podaji, Phillip Danault pa tri podaje za zmagovalce. Las Vegas in Anaheim sta bila s po 4:2 v gosteh boljša od Ottawe oziroma Nashvilla, vodilni na vzhodu in v ligi Washington pa je s 5:2 odpravil New Jersey.

Aleks Ovečkin je za Washington dosegel tri zadetke, zanj je bil to 25. "hattrick" kariere. Obenem pa je trenutno pri 31 golih v sezoni, kar pomeni, da je edini ob Miku Gartnerju z vsaj 30 goli v vsaki izmed prvih 15 sezon v NHL. Skupno ima 689 zadetkov, enega manj kot Mario Lemieux, ki je na desetem mestu na večni lestvici strelcev.

Columbus je s 3:2 odpravil Carolino, Minnesota s 3:2 Tampo Bay, čeprav je pri slednji Nikita Kučerov dosegel dva gola, Colorado s 4:0 San Jose, Vancouver s 3:1 Arizono, Buffalo pa je zmagal v Dallasu s 4:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.