Šport
254 ogledov

Sedmi s tem podvigom v več kot 100-letni zgodovini NHL

Pekka Rinne Profimedia
Finski vratar se je vpisal v posebno druščino.

Na tekmi med ekipama Nashville in Chicago je za poseben dosežek poskrbel finski vratar Pekka Rinne. Predatorji so v gosteh vodili s 4:2, domači hokejisti pa so v zadnji minuti poskušali zmanjšati zaostanek, pri tem pa so svojega čuvaja mreže zamenjali še z enim napadalcem.

A ni se izšlo po željah Blackhawks. Rinne je prestregel plošček, ki je bil ob ogradi poslan v obrambno tretjino Nashvilla, nameril proti praznemu golu tekmecv, udaril in zatresel mrežo.

"To je bilo prvič, da sem igral na tekmi ob zadetku vratarja.Skoraj bi se dotaknil stropa dvorane, ko sem skočil od navdušenja. To je blo neverjetno," je gol soigralca pokomentiral Colin Blackwell.

Finec je postal 12. vratar v zgodovini lige NHL, ki se je vpisal med strelce zadetka, sedmi z neposrednim strelom na gol, preostalim petim so zadetek pripisali, ker so se kot zadnji dotaknili ploščka ob 'avtogolih' tekmecev.

Nazadnje je gol s strelom oktobra 2013 uspelo doseči sedanjemu vratarju Edmontona Miku Smithu, ki je pred šestimi leti sicer še nosil dres ekipe Phoenix Coyotes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice