Šport
958 ogledov

Nekdanji trener Dallasa na odvajanje od alkohola

Jim Montgomery Reševalni pas/Twitter
Izguba službe ga je spodbudila k iskanju ustrezne pomoči.

Nekdanji trener hokejskega moštva Dallas Stars Jim Montgomery, ki ga je klub iz severnoameriške lige NHL prejšnji mesec odpustil, je v petek dejal, da je odšel na odvajanje od alkohola, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Petdesetletni Montgomery, ki je med letoma 1993 in 2003 odigral 122 tekem v ligi NHL, je Dallas v letu 2019 v svoji edini polni trenerski sezoni v NHL popeljal v končnico. Prejšnji mesec pa ga je teksaški klub odpustil zaradi neprofesionalnega vedenja.

"Izguba službe na mestu glavnega trenerja pri Dallas Stars je bila prava streznitev. Prav so se odločili. Razočaral sem vodstvo ekipe, osebje in igralce. Kar pa je še pomembnejše, razočaral sem ženo in družino," je v izjavi za javnost dejal Montgomery.

Kanadčan je dodal še: "Odločitev moštva, da me odpusti, me je prisilila, da se pogledam v ogledalo in odločim, ali bom nadaljeval s škodljivim načinom življenja ali našel pomoč. Odločil sem se, da najdem pomoč."

Lansko sezono je Montgomery Dallas popeljal v končnico in z igralci obstal v drugem krogu, ko so morali premoč priznati poznejšim prvakom iz St. Louisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice