Šport
386 ogledov

Kopitar na prvi tekmi sezone izenačil klubski rekord

Anže Kopitar Profimedia
Kralji in Kopitar, ki je dosegel eno asistenco, so izgubili uvodno tekmo nove sezone.

Hokejisti Los Angeles Kings so na uvodni tekmi nove sezone severnoameriške lige NHL v domači dvorani s 3:4 klonili proti Vegas Golden Knights. Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 18:48 minute tekme in v tem času v statistiko vpisal podajo pri golu Adriana Kempeja za izenačenje na 2:2.

"Takoj po tekmi je težko 'požreti' poraz, posebej zato, ker smo dobili nekaj golov po velikih napakah. Pozitivno je, da smo dosegli gol z igralcem več na ledu, da smo se borili in vračali v dvoboj, še posebej v tretji tretjini. Na tem moramo graditi naprej. Bila je prava kemija, ampak vedno je možnost za napredek," je po tekmi dejal Kopitar.

S podajo v zadnji tretjini na uvodni tekmi je tako še peto zaporedno sezono, vse od sezone 2018/19, dosegel vsaj točko. S tem se je v klubski statistiki izenačil z Marcelom Dionnom za najdaljši tovrsten niz; njemu je uspel od sezone 1976/77 do 1980/81. Vratar Jonathan Quick pa je ubranil 47 od 51 strelov tekmecev, kar je rekord v zgodovini Kings na uvodnih tekmah sezone. Doslej je bil s 45 ubranjenimi streli od leta 1972 na čelu Rogie Vachon.

Uvodno tekmo je po izenačenju do zadnje minute (3:3) v prid gostov iz Las Vegasa odločil Mark Stone, ki je zadel 24,9 sekunde pred koncem.

Naslednja tekma kralje čaka v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo na domačem ledu gostili še Seattle.

Na edini preostali tekmi večera so New York Rangers v domači dvorani s 3:1 premagali Tampa Bay Lightning. Ta je lani v finalu zahodnega dela lige premagala tokratne tekmece in nato v velikem finalu NHL po šestih tekmah izgubila proti Coloradu.

V Madison Square Gardnu je dva gola za rangerje prispeval Mika Zibanejad, tretjega je zadel Barclay Goodrow, domačega vratarja Igorja Šesterkina (25 obramb) pa je ugnal le Steven Stamkos.

 

* Izidi:
New York Rangers - Tampa Bay Lightning    3:1
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights  3:4
(Anže Kopitar: 1 podaja v 18:48 minute za LA)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.