Šport
153 ogledov

Kopitar ob zmagi zatresel mrežo tekmecev

Anže Kopitar Profimedia
Kralji ob golu Kopitarja visoko zmagali v St. Louisu.

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v St. Louisu s 5:1 nadigrala Blues za drugo zaporedno zmago. Med strelce se je za 3:1 vpisal tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Vse je bilo odločeno v razmaku šestih minut in 15 sekund druge tretjine, ko so gostje dosegli štiri gole, dva Šved Carl Grundstrom, po enega Kopitar in Uzbekistanec Artur Kalijev, slednji za 4:0 v osmi minuti drugega dela igre. 

Prvi zadetek je v prvi tretjini uspel Kanadčanu Gabrielu Vilardiju, ki je imel na svoji stoti tekmi v NHL še podajo, tri asistence je vpisal Švicar Kevin Fiala. Vratarja gostov Jonathana Quicka, ki je zaustavil 27 strelov, je premagal le Rus Aleksej Toropčenko 43 sekund po petem golu tekmecev.

"Sedaj že kar nekaj večerov igramo zelo dobro. Nocoj smo začeli izvrstno, všeč mi je bil pristop igralcev, kako smo nizali gole. Prav tako smo bili uspešni v igri z igralcem manj. Quickie je zelo dobro posredoval v vratih. Res dobra tekma celotnega moštva," je dejal Todd McLellan, ki je kot trener Kings dosegel stoto zmago.

"A res? Tega nisem vedel. Toda, zagotovo bo pot do naslednjih 100 težja kot je bila do prvih. Kar pa se mene tiče, zanima me le sto prva tekma, ki jo bomo igrali jutri proti Dallasu in vse moje delo je usmerjeno v ta dvoboj," je dodal McLellan.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia

V preostalih dveh tekmah večera so bili boljši gostitelji. Buffalo Sabres so nadigrali Detroit Red Wings z 8:3, Carolina Hurricanes pa so s 3:2 po kazenskih strelih premagali Washington Capitals. V Buffalu je bil junak večera Tage Thompson, ki je s po tremi goli in podajami sodeloval pri skoraj vseh uspešnih napadih domače zasedbe.

Za ekipo iz prestolnice ZDA sta bila v rednem delu srečanja uspešna Dylan Strome in ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, rojak slednjega Andrej Svečnikov in Stefan Noesen pa za Carolino, za katero sta pri kazenskh strelih v polno zadela Svečnikov in Brent Burns.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.