Šport
202 ogledov

Kopitar podal in preživel udarce Strel

Anže Kopitar Kings Lightning Profimedia
Slovenski zvezdnik je s svojo ekipo zabeležil novo zmago.

 Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani gostili Tampo Bay Lightning in slavili zmago s 4:2. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri četrtem zadetku v zadnji tretjini, ko je bil uspešen Adrian Kempe. Kopitar je prišel do svoje sedme točke v sezoni, na osmih odigranih tekmah je vpisal šest podaj in en zadetek.

Pri gostiteljih je gol in podajo dosegel Gabriel Vilardi, po enkrat sta zadela še Phillip Danault in Blake Lizotte, vratar Jonathan Quick pa je zaustavil 23 strelov.

Kralji so tako prekinili niz neuspehov proti trikratnim prvakom lige NHL, v severnoameriškemu hokeju so prevladovali tudi v letih 2020 in 2021, minulo sezono pa so klonili šele v finalu proti Colorado Avalanche.

"Dobra ekipa so. Bili so v finalu Stanleyjevega pokala trikrat zaporedoma," je po zmagi dejal Vilardi: "Mislim pa, da smo tudi mi dobra ekipa, zato moramo premagati takšne ekipe, predvsem na domačem ledu." Po desetih porazih so Kralji vendarle strli urok proti zasedbi iz Tampe.

Za ekipo s Floride sta na uvodnem gostovanju v Kaliforniji zadela Brandon Hagel in Nikita Kučerov, Andrej Vasilevskij pa je od 33 strelov na svoj gol dovolil štiri zadetke.

"Tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Bil je eden tistih večerov, ko nam ni šlo po načrtih, zato se moramo že jutri vrniti na delo," ni bil zadovoljen branilec Tampe Victor Hedman.

Trener Kraljev Todd McLellan je bil zelo zadovoljen s trenutnim učinkom moštva, še zlasti je izpostavil Vilardija, ki je trenutno najboljši član zasedbe. "Trenutno ima veliko samozavesti, sploh, ko imamo moštveno premoč na ledu. Mislim, da, vsak dan, ko zapusti ledeno ploskev, resnično uživa v igranju hokeja. In to si je zaslužil."

Naslednja tekma Kralje čaka v petek, ko bodo v Los Angelesu gostovali še Winnipeg Jets.

V San Joseju je Phil Kessel odigral svojo 990. zaporedno tekmo v ligi NHL, s čimer je podrl rekord Keitha Yandla in dosegel svoj 400. gol za Vegas Golden Knights pri zmagi s 4:2 proti San Jose Sharks.

V New Yorku pa je v Bolgariji rojeni ruski reprezentant Aleksander Georgijev, prvi Bolgar v ligi NHL, ob svoji vrnitvi v Madison Square Garden zbral 44 obramb in pomagal prvakom Colorado Avalanche k zmagi nad New York Rangers s 3:2.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning  4:2
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes  3:6
Boston Bruins - Dallas Stars             3:1
Montreal Canadiens - Minnesota Wild      1:3
Detroit Red Wings - New Jersey Devils    2:6
New York Rangers - Colorado Avalanche    2:3 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Florida Panthers    4:2
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins     4:1
Seattle Kraken - Buffalo Sabres          5:1
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights   2:4
Komentarjev 1
  • Ender3 18:38 26.oktober 2022.

    In kdo hebe NHL in Kopitar, zgolj domači mediji ?