Šport
22 ogledov

Kopitar obljubil nastop na OI v Sočiju

los angeles kings anže kopitar Reuters
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je obljubil, da bo nastopil na olimpijskih igrah v Sočiju, če mu bo to dopuščalo zdravje.

Anže Kopitar je sinoči v severnoameriški ligi NHL z ekipo Los Angeles Kings gostoval pri New York Islanders in zmagal s 3:2. Kopitar je k zmagi prispeval podajo. Po tekmi je za STA dejal, da je cilj za to sezono spet uvrstitev v končnico prvenstva NHL, ob tem pa zagotovil, da bo igral za reprezentanco na olimpijskih igrah 2014, če bo le zdrav.

Slovenski zvezdnik je s svojo igro v letošnji sezoni še kar zadovoljen, vendar si želi doseči kakšen gol več. "Ampak upam, da tudi to še pride," je po tekmi proti otočanom povedal Kopitar, ki je doslej zbral štiri zadetke in 14 podaj. Obenem računa, da se bo s kralji tudi letos uvrstil v končnico, kjer bodo spet skušali iti do konca in zaigrati v finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal.

Najraje bi igral z bratom

Na vprašanje, ali bo zaigral za reprezentanco Slovenije na olimpijskih igrah v Sočiju februarja prihodnje leto, je Kopitar odvrnil, da zagotovo, "če bo le zdrav". V napadu pa bi najraje zaigral s svojim bratom Gašperjem Kopitarjem, ki igra za švedsko drugoligaško ekipo Mora, vendar je dodal, da bo to odvisno od selektorja izbrane vrste, Matjaža Kopitarja. "Najraje bi na olimpijskih igrah igral z bratom. To bi bila zame res lepa izkušnja. Bomo pa videli, kako se bo oče odločil," je z nasmehom odvrnil Kopitar.

Edini Slovenec v ligi NHL

Kopitar je letos edini Slovenec v ligi NHL, saj se je Jan Muršak iz Detroita preselil čez ocean v rusko hokejsko ligo (KHL) k ekipi Amur Habarovsk. "Jan je prišel v zelo težak položaj. Detroit je imel zelo dobro ekipo in vanjo je bilo zelo težko priti. Vsi vemo, da je Jan zelo dober igralec, ni pa se mu izšlo najbolje, kar je res škoda. Ampak mislim, da ima sedaj zelo pomembno vlogo v svoji ekipi v ligi KHL, kar pa tudi ni tako slabo," je usodo nekdanjega kolega v prvenstvu NHL še komentiral Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.