Šport
11 ogledov

Muršak: Če ni drugega, igrajo z nami

Jan Muršak Anže Petkovšek
Slovenski hokejisti bodo ta teden opravili test za olimpijske igre v Sočiju. Turnir v Innsbrucku bo, čeprav nekaj ključnih igralcev še manjka, že pokazatelj forme Slovenije pred februarskim vrhuncem sezone, med nosilci igre bosta tudi Marcel Rodman in Jan Muršak.

Hokejist Amurja Jan Muršak je bil nazadnje član slovenske izbrane vrste v Ljubljani na podobnem turnirju, kot ga bo gostil Innsbruck, pred enim letom. Februarske kvalifikacije za OI je (takrat še kot član ekipe Detroita) izpustil, po selitvi v severnoameriško ligo AHL je brez njega minilo tudi svetovno prvenstvo v Stockholmu. Zdaj Mariborčan igra v Rusiji v ligi KHL, a pravi, da vsaj za zdaj ni čutiti pretiranega olimpijskega vzdušja. "Rusi si želijo zmagati na OI. To se pozna, že nekaj časa se pripravljajo na to. Kakšne posebne evforije sicer še ne čutim, vsaj ne v delu Rusije, kjer jaz igram. A bolj ko se bodo igre bližale, več bo teh dejavnosti in nekje po novem letu se bo olimpijska evforija začela."

Muršak pred prihajajočim turnirjem v Innsbrucku meni, da se bodo morali Slovenci predvsem posvetiti svoji igri: "Vse tekme bodo zelo močne. A mi se z nasprotniki ne smemo ukvarjati, ampak samo s svojo igro. Odločale bodo malenkosti, nobena ekipa ne bo povsem uigrana. Ekip, ki bodo tam igrale, pa ne poznam, tako da bomo v Innsbrucku videli, kako bo šlo."

Turnir bo zadnji test v takšni obliki pred OI, sledili bosta verjetno še dve posamezni prijateljski tekmi. "Vedno je težko najti nasprotnika za prijateljske tekme. Pred velikim turnirjem si vse ekipe želijo odigrati z velikimi nasprotniki in čakajo do zadnjega trenutka. Če ni ničesar boljšega, igrajo z nami. To je naša realnost, jaz pa upam, da se bomo čim bolje ujeli, in upamo, da bomo na OI dosegli čim boljši rezultat," pravi Muršak.

M. Rodman: Starejši ko sem, raje pridem

Marcel Rodman se je po dolgih letih vrnil v nemško elitno ligo DEL, v svojem klubu Schwenninger Wild Wings pa ima tudi zanimivo olimpijsko izkušnjo. Nemci so namreč ostali brez OI, tako da ne gre brez nekaj zavisti ob Sloveniji na tekmovanju v znamenju petih krogov: "Tega je pa kar precej. Nemci kar ne morejo verjeti, da oni ne gredo, pa so šokirani, ko zvedo, da mi pa gremo. Tudi Mortena Greena, kapetana danske reprezentance, boli, da jih ne bo zraven. O tem je veliko debate, sam sem seveda ponosen, a se 'držim nazaj', ker je vseeno še treba nekaj narediti. A mi smo se uvrstili, nekateri pa se pač niso."

Marcel Rodman Kranjc sodnik prerivanje pretep Slovenija Madžarska SP divizije I  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Rodmanu veliko pomeni igranje za reprezentanco: "Starejši ko sem, z večjim veseljem pridem nazaj. Ko sem tukaj, se spočijem, dobim drugo energijo, nazaj grem potem kar bolj spočit, čeprav fizično ne počivam."

O tekmecih v Innsbrucku Rodman ni mogel povedati česa bistveno novega, ne nazadnje se vse ekipe dobro poznajo – to velja še posebno za Slovenijo in Avstrijo. "Avstrije smo že kar malo siti, nenehno igramo proti njej. A je vseeno vedno motiv, da jo premagamo. S Francozi se srečamo vsake toliko, Belorusi pa so zdaj najbolj naježeni. V zadnjih letih dobivamo prave nasprotnike, vsaka tekma bo dober test. Kot pravi selektor Kopitar: 'Morda ni najpomembnejši rezultat, je pa pomemben, in treba bo stisniti, da poskušamo čim več doseči'," pa je o tej temi dejal Rodman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.