Šport
22 ogledov

Risi začenjajo priprave na Soči

slovenska hokejska reprezentanca matjaž kopitar EPA
Slovenska hokejska reprezentanca bo drugi konec tedna v novembru nastopila na mednarodnem turnirju v Innsbrucku, ki bo prvi pripravljalni v olimpijski sezoni.

Ob Sloveniji in Avstriji bosta nastopili še Francija in Belorusija, selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kopitar pa je danes objavil seznam igralcev, na katere bo računal v Innsbrucku.

Na selektorjevem seznamu so vratarji Robert Kristan, Andrej Hočevar in Luka Gračnar, branilci Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Sabahudin Kovačević in Matic Podlipnik ter napadalci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Marcel Rodman, Jan Muršak, Jan Urbas, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Gal Koren, Miha Verlič, Anže Kuralt in Gregor Koblar. Reprezentanti se bodo zbrali 4. novembra na Bledu, po krajših pripravah bodo dva dni pozneje odpotovali na Tirolsko.

Slovenci odstopili turnir

Turnir v Innsbrucku bo potekal od 7. do 9. novembra. Slovenija se bo prvi dan ob 14.30 pomerila z Belorusijo, drugi dan turnirja jo čaka domača ekipa Avstrije ob 18.30, za konec pa se bodo Slovenci v soboto, 9. novembra, ob 14.30 pomerili še s Francijo.

Turnir serije evropskega izziva je bil sicer sprva načrtovan v Sloveniji, a so ga pri slovenski zvezi odstopili Avstriji, ker v tirolski prestolnici pripravljajo več dogodkov, povezanih s 50-letnico prvih olimpijskih iger v tem kraju leta 1964, hokejsko dogajanje pa bo del teh praznovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.