Šport
27 ogledov

Kopitar pokopal Calgary, v Dallasu prekinjeno

Kopitar Corvo Zibanejad Ottawa Senators Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Kralji nadaljujejo uspešen niz, tokrat so slavili v Calgaryju. Velik delež k zmagi je prispeval tudi Anže Kopitar.


Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo serijo zmag. Ponoči so gostovali v Calgaryju in se veselili zmage s 3:2, slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je k uspehu dodal podajo za vodstvo ekipe iz Kalifornije z 1:0 in odločilni gol v zadnji tretjini, ko so gostje povedli že s 3:0.

Gostitelji so se v Calgaryju dobri dve minuti pred koncem približali na 3:2, a preobrata niso zmogli. Ob osmi zaporedni zmagi Kraljev je blestel vratar Martin Jones, ki je štiri leta branil prav v Calgaryju, a v nižjeligaškem tekmovanju. "Navajen je tega igrišča. Danes je prikazal res lep šov, in dokler bo branil tako, nam bo šlo dobro," je po tekmi med drugim povedal Kopitar, ki je dosegel 20. gol v sezoni.

Pred Kralji je zdaj nekaj prostih dni, že v četrtek pa jih v domači dvorani čaka obračun s Torontom. Ta je ponoči gostoval v Anaheimu in domačim z zmago s 3:1 preprečil, da bi postali nova vodilna ekipa zahodne konference in lige. Na vzhodu je vodstvo prevzel Pittsburgh, ki je s 3:2 slavil v Washingtonu. Junak tekme je bil Chris Kunitz, ki je dosegel prvi in zadnji gol za Pittsburgh.

V Dallasu prekinjena tekma

Omeniti velja še tekmo med Dallas Stars in Columbus Blue Jackets. Gostje so tam hitro povedli z 1:0, že v sedmi minuti pa se je na klopi zgrudil napadalec Dallasa Rich Peverley in sodnik je tekmo predčasno prekinil. Zdravniki so 31-letnega hokejista hitro uspešno reanimirali, nato pa prepeljali v bolnišnico.

"To je strašna situacija in takrat nihče več ni mislil na tekmo. Vsi smo klicali le še zdravnika," je po dogodku povedal trener Dallasa Lindy Ruff, ki se je na novinarski konferenci zahvalil osebju prve pomoči.

Peverley ima težave s srcem, zaradi katerih je bil poleti na manjšem operativnem posegu, zato ni opravil vseh poletnih priprav, zamudil pa je tudi oktobrski uvod v sezono.

Liga NHL, izidi:

Calgary Flames : Los Angeles Kings 2:3
Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 2:3
Tampa Bay Lightning : Phoenix Coyotes 3:4** 
Ottawa Senators : Nashville Predators 3:4*
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets (prekinjeno)
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 3:2*
Vancouver Canucks : New York Islanders 4:7
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.