Šport
43 ogledov

Luongov izjemen povratek po osmih letih

Roberto Luongo Florida Panthers Reuters
Vratar Roberto Luongo se je po osmih letih vrnil k Panterjem in takoj zaprl vse dostope do svojega gola. Festival zadetkov v Detroitu so dobila Rdeča krila.

Hokejisti Pittsburgha so v gosteh premagali Anaheim po kazenskih strelih s 3:2, odločilnega je zadel Brandon SutterDomačim nista pomagala niti dva gola Coreyja Perryja v rednem delu in dve podaji Ryana Getzlafa; slednji je nato zgrešil zadnji kazenski strel in zmago prepustil Pingvinom, pri katerih se je v rednem delu izkazal Jevgenij Malkin s podajo za prvi gol in z izenačenjem v zadnji tretjini.

Calgaryju je po dveh tretjinah tekme z newyorškimi Otočani kazalo slabo, saj so izgubljali z 1:3. A so se v zadnjem delu prebudili, v pičlih petih minutah dosegli tri gole in naredili popoln preobrat, junak tekme pa je postal Joe Colborne z dvema zadetkoma.

Luongo skromen po 25 obrambah

Na Floridi je za domače moštvo po osmih letih spet zaigral vratar Roberto Luongo in tekmo takoj končal brez prejetega gola, Buffalo je izgubil z 0:2. Luongo, ki se je pred dnevi po osmih sezonah v Vancouvru vrnil v nekdanje moštvo Florido, je s staro-novo ekipo doživel izjemno uverturo. Na dvoboju z Buffalom, za Panterje je branil prvič po aprilu 2006, je namreč mrežo ohranil nedotaknjeno, ubranil je vseh 25 strelov.

"Gre za ekipni uspeh. Vedno je lepo, če je na koncu tekme na drugi strani semaforja ničla, ampak štejejo pa zmage," je bil po uspehu skromen vratar, ki so ga navijači ob vsakem stiku s ploščkom glasno pozdravili. Za zmago Floride sta poskrbela Dmitrij Kulikov in Jesse Winchester.

V Detroitu toča golov

Navijači v Detroitu so videli pravo poplavo zadetkov in na koncu uspeh domače ekipe. Johan Franzen se je izkazal z dvema goloma in podajo, Gustav Nyquist je dosegel dol in tri podaje, David Legwand, ki so ga rdeča krila zaradi številnih poškodb v ekipi pripeljala iz Nashvilla šele sredi tedna, pa se je že oddolžil s prvim zadetkom. Pri poražencih se je z 20. golom v sezoni izkazal veteran Jaromir Jagr.

New York Rangers so začetni zaostanek proti Carolini nadoknadili ob koncu tekme, ko so v zadnji tretjini dosegli štiri zadetke. Martin St. Louis, njihova najvidnejša okrepitev nedavnega prestopnega roka, je prispeval podajo za zmagoviti zadetek Dereka Stepana, Carl Hagelin pa je le potrdil zmago v zadnji minuti.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : New York Rangers 2:4
Detroit Red Wings : New Jersey Devils 7:4
Florida Panthers : Buffalo Sabres 2:0
Calgary Flames : New York Islanders 4:3
Anaheim Ducks : Pittsburgh Penguins 2:3*

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.