Šport
8981 ogledov

Kopitar razkril, zakaj se je nemudoma vrnil v Slovenijo

Anže Kopitar All-Star Profimedia
Sezono slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa.

Ker ekipa Anžeta Kopitarja ni prišla do mest, ki bi vodila v končnico, se je sezona zanj končala predčasno, dlje časa kot običajno poleti je zdaj tudi v Sloveniji, zaveda pa se, da je nadaljevanje lige NHL v naslednji sezoni še nekoliko negotovo.

Med letos daljšim poletnim počitkom doma je Kopitar zdaj že tradicionalno pripravil tudi hokejsko akademijo za mlade igralce. Šolo pripravlja skupaj s prijateljem in nekdanjim reprezentančnim soigralcem Tomažem Razingarjem, vesel pa je, da je letos druženje mladih igralcev sploh bilo mogoče izpeljati zaradi vseh ovir, ki jih je športnikom postavila pandemija.

"Za akademijo sva s Tomažem delala s srcem in dobrim namenom. Zelo sem vesel, da se sploh lahko izpelje, tako kot se je. Bili smo previdni in pripravljeni na vse. Upam, da bo šlo vse lepo do konca in ne bo težav," je o letošnji akademiji v pogovoru za STA dejal Kopitar.

anže kopitar | Avtor: Instagram Instagram

Na ledu s predsednikom države

V četrtek so imeli na Bledu tudi posebnega gosta. Slovenski predsednik Borut Pahor se je odločil za nov izziv in nadgradnjo 11 ur dolgega drsanja pred leti, s hokejskimi nasveti pa mu je pomagal najboljši slovenski hokejist. Predsednik Pahor je predvsem pohvalil prizadevnost Kopitarja, da najde čas za mlade, ki jim je velik zgled. Kopitar pa je po drugi strani pohvalil Pahorja, da se je na ledu med učenjem osnov hokeja izkazal.

"Glede na to, da je že 11 ur v kosu drsal z le nekaj premori, smo mu hoteli predstaviti, kako hokej deluje zares. Mislim, da se je dobro odrezal," je pohvalil Pahorja.

V ZDA slabša slika kot v Sloveniji

Kopitar je letos zaradi pandemije novega koronavirusa in slabšega tekmovalnega uspeha svoje ekipe Los Angeles v ligi NHL sezono končal precej bolj zgodaj kot običajno. Zaradi negotovih razmer v ZDA, kjer je zdravstvena slika ta čas slabša kot v Sloveniji, se je tudi ob prvi priložnosti vrnil v domovino.

"Ni bilo najboljše. Nismo točno vedeli, kdaj, kako se bo nadaljevalo. Ko so nato prišli na končni format 24 ekip v končnici, smo mi avtomatično izpadli. Potem sem gledal, kako bi čim prej prišli domov. Tu je le več odprtega, več narave, več stvari lahko počneš, tudi če si v karanteni," je čakanje na usodo nadaljevanja sezone opisal Kopitar.

"Brez gledalcev je čudno"

Za tiste ekipe, ki so ostale v konkurenci, se zdaj počasi izteka prisilni korona premor. Julija bodo zagnali pripravljalne kampe, potem sledi končnica. Tudi ta bo drugačna kot dosedanje, manjkali bodo navijači.

"Zadnjih nekaj tednov sem si pogledal tudi kakšno nogometno tekmo, a brez gledalcev je malo čudno. Je pa to treba narediti, da se šport sploh lahko izpelje, zato bomo morali, dokler ne bo kakšnega cepiva, razmišljati o tej realnosti," je o napovedanih tekmah končnice lige NHL (izpeljali naj bi jo podobno kot NBA v dveh izoliranih središčih in brez gledalcev) dejal slovenski hokejski zvezdnik.

Glede na to, da v sezoni 2019/20 s kralji ni bil prav uspešen in je ostal brez mest v nekoliko spremenjenem sistemu končnice, se ne more izogniti razmislekom o naslednji sezoni. A pravi, da v tem trenutku Los Angeles vendarle še ni povsem v ospredju njegovih razmišljanj: "Ta počitek me sicer že navaja na to, da je že naslednja sezona, z glavo pa bom pri njej šele potem, ko bomo določili datume in bomo vedeli, kako in kaj."

Tradicionalnega golf turnirja letos ne bo

Poletje bo letos drugačno tudi zato, ker bo manjkal del njegovih poletnih počitnic. Avgustovskega dobrodelnega turnirja v golfu namreč ne bo. "Golf turnirja letos žal ne bo mogoče izpeljati zaradi vseh teh razlogov. Glede moje vrnitve v ZDA pa bo veliko odvisno od hčerine šole, kdaj se bo vse skupaj začelo. Bomo videli, kako in kaj," o jeseni pravi Kopitar.

Glede OI še vedno ugank

Zaradi koronavirusa so prestavili tudi kvalifikacije za olimpijske igre. Slovenija se je uvrstila na zadnjo stopničko, selitev kvalifikacij za Peking 2022 na leto 2021 pa odpira možnost nastopa tudi njemu. Še posebej, ker kaže, da se bodo v vodstvu lige NHL dogovorili za prekinitev in možnost nastopa najboljših igralcev, ki jih v Pyeongchangu 2018 ni bilo.

A tudi glede tega v tem trenutku še ne more biti povsem gotov, razlog pa je predvsem negotovost glede terminov. "Mislim, da je to glede OI zelo dobro. Videli pa bomo, kako se bodo uskladili datumi. Nekje sem zasledil, da se bo naša naslednja sezona začela šele 1. decembra. Vse bo odvisno od tega," pa je o možnostih za še en olimpijski nastop dejal Kopitar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@instahockeyacademy had a special guest today. Thank you Mr. president @borutpahor for a pleasant visit!

A post shared by Anze Kopitar (@anzekopitar) on

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.