Šport
50 ogledov

Kopitar s točko do zmage na derbiju

Anže Kopitar Profimedia
Prepričljiva predstava Kings na gostovanju v Las Vegasu.

Los Angeles Kings so v  Las Vegasu s 5:1 premagali Golden Knights. Kapetan Anže Kopitar je za zmagovite goste dosegel točko, svojo 32. v sezoni in že 1099. v NHL karieri, ko je podal Mattu Royu v 10. minuti druge tretjine za vodstvo z 2:0. Slednji je takrat zadel ob igralcu manj na ledu. Vegas sicer ostaja najboljša ekipa zahodnega dela NHL, Kings so tretji.

Prvi igralec derbija je bil Švicar Kevin Fiala, ki je dosegel hat-trick. Prvi zadetek je dosegel slabe tri minute pred koncem uvodne tretjine za 1:0, s svojim tretjim je minuto in pol pred koncem tekme postavil končni izid, strelec za Kings je bil še Viktor Arvidsson. Gabriel Vilardi je bil trikrat med podajalci, vratarja gostov Pheonixa Copleyja (19 obramb) pa je premagal le Jonathan Marchessault, ki je igral na prvi tekmi po šestih premora zaradi poškodbe.

Naslednja tekma kralje čaka v torek, ko bodo v domači dvorani gostili Oilers. Naftarji so tokrat doma v Edmontonu po podaljšku z 2:3 izgubili proti Colorado Avalanche, ko je po dveh minutah dodatka dvoboj odločil Cole Makar.

Boston Bruins, najboljša ekipa najmočnejše hokejske lige na svetu to sezono, so v gosteh s 4:2 premagali San Jose Sharks, predzadnjo ekipo pacifiške skupne, v kateri sta na čelu Vegas in Los Angeles. Polovico golov Bostona je prispeval David Pastrnak.

Na prvem mestu atlantske skupine je prav Boston (64 točk), v metropolitanski pa vodi Carolina (57), ki je druga v ligi in točko pred tretjim Vegasom. Igralci Caroline Hurricanes so izgubili v Columbusu, kjer so Blue Jackets zmagali s 4:3.

Četrti v ligi so Toronto Maple Leafs, ki so ob 500. točki v NHL Mitchella Marnerja (gol in podaja) Detroit Red Wings nadigrali s 4:1. Na lestvici Torontu sledijo New Jersey Devils, ki so s 4:3 po podaljšku, ki ga je odločil Damon Severson, ugnali New York Rangers. Tokrat prost Dallas je šesti, sedminajuspešnejši v celotni ligi pa so LA Kings.

Victor Olofsson je s svojim drugim golom 19 sekund pred koncem podaljška Buffalo Sabres prinesel zmago s 6:5 v dvoboju z Minnesoto Wild. Devet golov so videli v Montrealu, kjer so Canadiens s 5:4 ukanili St. Louis Blues, še tri več pa v Ottawi. Tam so domače Senators z 8:4 nadigrali Seattle Kraken, po gol in dve podaji sta zabeležila Jordan Eberle in Andre Burakovsky. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice