Šport
12 ogledov

Kopitar s tremi podajami drži stik s končnico

Anže Kopitar Reuters
Hokejisti Los Angeles Kins so v boju za končnico prvenstva Lige NHL na gostovanju proti Minnesoti iztržili točko. Po kazenskih strelih je s 4:3 slavilo domače moštvo Wild.

"Nedvomno gre za veliko točko, kljub temu pa mislim, da smo še eno prepoceni zapravili. Ne zgodi se prav pogosto, da bi zmago zapravili po vodstvu. In zdaj je kar je," je bil razočaran kapetan Los Anglesa Dustin Brown. Bolj zadovoljen je bil trener Darryl Sutter: "V zadnjih štirih dnevih smo iztržili pet od šestih možnih točk, kar je nedvomno zelo dobro. In prav to sem tudi povedal fantom." Za domače je že po 40 sekundah prvi gol zadel Darroll Powe, vendar pa so kralji po koncu druge tretjine vodili s 3:2, za podaljšek je zadel domači hokejist Erik Christensen.

Najboljši hokejist Los Angelesa Anže Kopitar je bil podajalec pri vseh treh zadetkih gostov. Slovenski hokejski reprezentant je v tej sezoni zbral že 47 podaj, kar ga uvršča na deseto mesto najboljših podajalcev v tej sezoni v ligi NHL. Skupno ima 72 točk ter je 17. na lestvici najkoristnejših igralcev. Kopitar ostaja pri 25 zadetkih.

Neposredni tekmeci Los Angelesa San Jose Sharks in Phoenix Coyotes so zmagali. Morski psi so premagali Dallas Stars s 3:0, Phoenix pa je bil boljši od Anaheim Ducks s 4:0.

Los Angeles ima na vrhu pacifiške skupine 91 točk, toliko kot Phoenix na drugem mestu, San Jose in Dallas pa imata 90 in 89 točk. Anaheim, tako kot Minnesota in Edmonton, je že zapravil vse možnosti za preboj v končnico. V boju za prosta še tri mesta v zahodni konferenci sta še Colorado (88 točk) in Calgary (86 točk).

Na Zahodu so si mesto v končnico že priborili St. Louis, Nashville, Detroit, Vancouver in ponoči še Chicago, ki je s 5:4 premagal Nashville.

NHL: Izidi:
Philadelphia Flyers : Ottawa Senators 3:4 (kazenski streli)

Washington Capitals : Montreal Canadiens 3:2 (kazenski streli)

Minnesota Wild : Los Angeles Kings 4:3 (kazenski streli)
(Anže Kopitar zbral 3 podaje za Los Angeles)

New York Islanders : Boston Bruins 3:6

Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 4:3

Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 0:5

Tampa Bay Lightning : Winnipeg Jets 3:2 (podaljšek)

St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 2:5

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 4:5

Phoenix Coyotes : Anaheim Ducks 4:0

Vancouver Canucks : Calgary Flames 3:2 (podaljšek)

San Jose Sharks : Dallas Stars 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.