Šport
157 ogledov

Kopitar upa, da bo že v tej sezoni dobil slovensko družbo v NHL

tiskovna konferenca Anže Kopitar Saša Despot
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je zaključil z domačimi poletnimi pripravami in se v ponedeljek odpravlja v ZDA.

"Priprave so bile super, počutim se zelo dobro. Tudi s količino dela in vloženega truda sem zelo zadovoljen in mislim, da sem dobro pripravljen kar se tega tiče. Lahko grem z dobrimi in pozitivnimi mislimi v Los Angeles," meni Anže Kopitar pred vrnitvijo v Los Angeles, ko skupaj s podjetnikom Jocom Pečečnikom gosti še dobrodelni golf turnir.

Poleti sicer redno trenira z očetom Matjažem Kopitarjem. Recepta za trening sicer ne spreminjata preveč, a vseeno je nekaj sprememb bilo. "Če logično pogledamo, sem malo starejši, kot sem bil, zato je počitek še pomembnejši, kot je bil. Delali smo na tem, da sem bil za trening maksimalno spočit, da se je trening potem odvijal tako, kot smo se zamislili," pravi 32-letni Kopitar.

V lanski sezoni ni šlo nič po načrtih, klubski in reprezentančni cilji niso bili izpolnjeni - s Kingsi je v ligi NHL ostal izven končnice, z reprezentanco pa se mu ni uspelo uvrstiti nazaj v A skupino - a Kopitarju motiva za naprej vseeno ne manjka.

"Hočeš dokazati, da se to še da. Tako moja sezona v Los Angelesu kot svetovno prvenstvo v Kazahstanu nista šla ne po mojih pričakovanjih, ne po pričakovanjih ljudi okoli mene, a pride sezona, ko ne gre vse po načrtih," je prepričan Kopitar.

Mark Kastelic Liga NHL Šport Sin slovenskega reprezentanta izbran na naboru lige NHL

"Za naprej se lahko čim bolje pripraviš in na to slabo sezono pozabiš, da ne dvomiš v samega sebe in greš naprej. Dokazati si moraš, da je to res samo ena sezona in ne navada," pravi Kopitar. V prihodnji sezoni bo z Los Angelesom ponovno lovil končnico, ko bodo v moštvu skušali popraviti vtis lanske sezone, ko so končali na zadnjem mestu v zahodni konferenci.

"Kratkoročni cilj je, da imamo dober tabor, se dobro uigramo in startamo v sezono, za drugo koledarsko leto pa je cilj, da se uvrstimo v končnico," o ciljih za prihodnjo sezono odlični slovenski hokejist.

tiskovna konferenca Anže Kopitar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vloga kapetana moštva, ki mu je bila zaupana pred tremi leti, mu odgovarja. Kot pravi, pa je njegovo delo veliko lažje, ker ima okoli sebe precej starejših in izkušenih igralcev. Jedro ekipe bo tudi prihodnjo sezono enako, ekipi pa se bo pridružilo tudi nekaj mlajših igralcev: "Mladce bo treba vklopiti v ekipo. Treba jim je pomagati, da se bodo vklopili v ekipo in da se bo razvila dobra kemija," pravi Kopitar.

Zaenkrat je Kopitar edini Slovenec v najmočnejši hokejski ligi na svetu, a bi se to lahko kmalu spremenilo, če se Janu Drozgu uspe prebiti v ekipo Pittsburgh Penguins. "Upam, da bo Janu uspelo, da se bo pokazal, a bo zagotovo težko. Hitro pa se zgodi kakšna poškodba in se najde mesto ali dve in če bo dobil priložnost, upam, da jo bo izkoristil," o Drozgu pravi Kopitar.

jan drozg Slovenski as Šport Kopitar bi lahko kmalu dobil družbo

Kaj pa bi bil Kopitarjev nasvet novincem? "Treba je biti konstanten in samozavesten, saj je veliko lažje, če igraš samozavestno," je še prepričan Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.