Šport
2239 ogledov

Sin slovenskega reprezentanta izbran na naboru lige NHL

Mark Kastelic twitter Calgary Sun
Na draftu najmočnejše hokejske lige je bil izbran tudi hokejist slovenskih korenin.

V ligi NHl so opravili nabor, prvo mesto med novinci pa je zasedel Američan Jack Hughes (New Jersey Devils). Za njim so bili izbrani Finec Kaapo Kakko (New York Rangers), Kanadčana Kirby Dach (Chicago Blackhawks) in Bowen Byram (Colorado Avalanche), Američan Alex Turcotte (Los Angeles Kings), Nemec Moritz Seider (Detroit Red Wings) ... V petem krogu nabora je nato na vrsto prišel tudi igralec slovenskih korenin. Pri Ottawa Senators so kot 125. na naboru namreč izbrali napadalca Marka Kastelica, sina Eda Kastelica, ki je v devetdesetih letih nosil dres ljubljanske Olimpije, bil pa je tudi slovenski reprezentant.

Dvajsetletni Mark Kastelic je bil v minuli sezoni kapetan moštva Calgary Hitmen, pred desetimi leti je bil igralec omenjene franšize tudi član slovenske izbrane vrste Boštjan Goličič, zdaj pa ima tako kot oče Ed priložnost, da zaigra v ligi NHL.

Kanadski Slovenec Ed Kastelic je v ligi NHL med sezonama 1985/86 in 1991/92 odigral 220 tekem (11 golov in 10 podaj) za Washington Capitals in Hartford Whalers, v sezoni 1994/95 pa prvič oblekel dres ljubljanske Olimpije. V njej je skupno odigral štiri sezone, trikrat je osvojil državno prvenstvo, kariero pa sklenil leta 1999.

Mlajši Kastelic, ki ima poleg kanadskega tudi ameriško državljanstvo, rojen je bil v Phoenixu, je v pretekli sezoni zaigral na 66 tekmah in zbral 47 golov in 30 podaj, v končnici lige WHL pa je na devetih dvobojih v svojo statistiko vpisal prav toliko točk (6 zadetkov, 3 podaje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.