Šport
117 ogledov

Najboljši dobili zaslužene nagrade

Nikita Kucherov MVP Nikita Kučerov.
V Las Vegasu so podelili nagrade najboljšim v minuli sezoni lige NHL.

Ruski hokejski zvezdnik Nikita Kučerov je bil prvo ime slovesne podelitve nagrad za minulo sezono severnoameriške lige NHL. Kučerov, napadalec Tampe, je na slovesnosti v Las Vegasu prejel prestižno nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone, trofejo Hart. 

Kučerov, ki je sezono po rednem delu končal s 128 točkami, je ob nagradi MVP prejel tudi trofejo Ted Lindsay za najboljšega po izboru hokejistov ter trofejo Art Ross za najboljšega strelca lige. A vse te nagrade so zgolj obliž na rano, potem ko je Tampa presenetljivo izpadla že v prvem krogu končnice prvenstva NHL.

"Danes je velik večer zame in za mojo družino. Hvala soigralcem, trenerjem, vsem, ki so povezani z ekipo. Hvala, ker ste mi pomagali priti do sem. Brez njih, dela, ki smo ga opravili skupaj, me ne bi bilo tu," je na podelitvi dejal Kučerov, ki bo v ponedeljek dopolnil 26 let.

Kučerov, v glasovanju je prejel 164 uvrstitev na prvo mesto med 171 možnimi, je v boju za nagrado Hart premagal dvakratnega MVP Sidneyja Crosbyja (Pittsburgh Penguins) in dobitnika nagrade leta 2017, Connorja McDavida (Edmonton Oilers).

st. louis blues Vstali iz pepela Šport St. Louis do premiernega naslova v ligi NHL

Nagrado Vezina za najboljšega vratarja NHL je prejel soigralec Kučerova pri Tampi, rojak Andrej Vasilevskij. Najboljši trener je bil tudi letos Barry Trotz, ki je vodil New York Islanders.

Najboljši novinec leta je postal napadalec Vancouvra, 20-letni Elias Pettersson. Nagrado Calder si je prislužil s 66 točkami (28 zadetki). V glasovanju je premagal tudi vratarja Jordana Binningtona, ki je popeljal St. Louis Blues do prvega Stanleyjevega pokala v klubski zgodovini.

Najboljši branilec lige je Mark Giordano (Calgary Flames), nagrado Selke za najboljšega napadalca lige NHL v obrambi, ki jo je lani osvojil Slovenec Anže Kopitar, pa je "pospravil" član prvakov Ryan O'Reilly.

Komentarjev 1
  • Dakota_Thornton 13:45 20.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

Sorodne novice