Šport
55 ogledov

Kosmatinci po preobratu zadali prvi udarec

Boston Bruins St. Louis Blues
Onstran Atlantika se je začelo poslednje dejanje sezone 2018/19 elitnega hokejskega prvenstva.

Ekipa Boston Bruins je na prvi tekmi velikega finala lige NHL premagala moštvo St. Louis Blues na domačem ledu s 4:2 ter slavila po zaostanku dveh golov. Kosmatinci so v finalni seriji na štiri zmage povedli z 1:0.

st. louis blues nhl Vstali iz pepela Šport St. Louis upa na filmski zaključek sezone

Člani gostujočega kolektiva so finale začeli veliko podjetneje. Že po osmih minutah obračuna so si zagotovili minimalno vodstvo 1:0. Za veselje je poskrbel Brayden Schenn. Tudi na začetku druge tretjine so imele Note iz St. Louisa nadzor nad igro v svojih rokah. Vladimir Tarasenko je po zgolj minuti druge tretjine zadel za vodstvo gostov 2:0.

A so se Kosmatinci prebudili pravi čas ter že kmalu postavili stvari na svoje mesto. V naslednjih dvanajstih minutah so znova zagospodarili v kultni dvorani TD Garden ter spravili domače občinstvo v delirij. Po zaslugi Connorja Cliftona in Charlieja McAvoya je Boston prišel do izenačenja 2:2. V zadnji tretjini pa sta svoj del dodala še Sean Kuraly in Brad Marchand za končni izid 4:2 ter prvo zmago v letošnjem velikem finalu in uvodno vodstvo.

Tudi naslednja tekma bo v Bostonu, preden se bo serija preselila v St. Louis.

Vratarja sta imela polne roke dela, zlasti gostujoči čuvaj mreže Jordan Binnington je bil pod velikim pritiskom. Vratar je imel na svojem seznamu kar 34 obramb, a je bil v ključnih trenutkih nemočen proti naletom Bostona. Izkušeni finski čuvaj mreže Bostona Tuukka Rask je po prvih dveh prejetih golih v nadaljevanju z odliko opravil svoje delo ter zaustavil naslednjih 18 strelov St. Louisa.

Moštvo St. Louis Blues, ki je po prvem delu rednega dela sezone zasedalo dno lestvice, je v končnici pripravilo eno lepših presenečenj ter si priborilo svoj četrti finale v zgodovini. V treh velikih finalih doslej niso imeli uspeha, tudi četrti poskus za osvojitev premiernega Stanleyjevega pokala niso najbolje začeli.

V predzadnjem finalu pred 49 leti so note prav tako zaigrale proti Bostonu, ki je takrat boj za "sveti gral" klubskega hokeja dobil brez izgubljene tekme. Bruins so si tudi tokrat zagotovili začetno prednost v boju za svoj sedmi naslov. Nazadnje so v Boston pripeljali "kanto" leta 2011.

NHL, finale (prva tekma):

Boston Bruins - St. Louis Blues 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)  /1:0/
Clifton 23., McAvoy 33., Kuraly 46., Marchand 59.; Schenn 8., Tarasenko 22.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.