Šport
50 ogledov

St. Louis po 49 letih spet v finalu

st. louis blues Reševalni pas/Twitter
Hokejska ekipa iz zvezne države Missouri bo napadala prvi Stanleyjev pokal v zgodovini.

Hokejisti Saint Louis Blues so se četrtič v klubski zgodovini uvrstili v veliki finale severnoameriške lige NHL, a obenem prvič po letu 1970. Ekipa iz Missourija, ki še nikoli ni osvojila Stanleyjevega pokala, je na šesti tekmi finala zahodne konference proti San Jose Sharks zmagala s 5:1 in s skupnim izidom 4:2 v zmagah napredovala v finale.

Med strelce za gostitelje so se vpisali David Perron (2. minuta), Vladimir Tarasenko (17.), Brayden Schenn (33.), Tyler Bozak (54.) in Ivan Barbašev (58.), Ryan O'Reilly pa je za tretjo zaporedno zmago St. Louisa prispeval tri podaje. Domači vratar Jordan Binnington je zbral 25 obramb.

"To je neverjetno," je dejal napadalec Pat Maroon po zmagi: "To mesto je tako dolgo čakalo na takšen uspeh. A čakajo nas še štiri zmage. Zdaj moramo še naprej igrati v tem slogu."

Dylan Gambrell je dosegel edini gol za morske pse, ki so igrali brez poškodovanih Erika Karlssona, Tomaša Hertla in Joeja Pavelskega, vratar Martin Jones pa je zbral 14 obramb.

V finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal se bodo hokejisti St. Louis Blues pomerili z Boston Bruins; prva tekma velikega finala je na sporedu v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice